Naši biciklisti prešli više od 1200 kilometara do Ženeve gdje ih je dočekalo vodstvo IFRC-a

27.06.2018.
Nakon više od 1.200 prijeđenih kilometara biciklom, volonteri Hrvatskog Crvenog križa, Amir Šoša i Alfred Veseli stigli su u Ženevu u ranim poslijepodnevnim satima 27. lipnja. Na put su krenuli iz Zagreba u ranim jutarnjim satima 15. lipnja i biciklirajući su prošli kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku i Švicarsku.U Ženevi, gdje je u tijeku sjednica Glavnog odbora Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, čiji je član i Hrvatski Crveni križ, su ih dočekali i pozdravili predsjednik Međunarodne federacije Francesco Rocca, glavni tajnik Međunarodne federacije Elhadj As Sy i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.Predsjednik i glavni tajnik Međunarodne federacije čestitali su Amiru i Alfredu na velikom pothvatu i zahvalili se na pozivu za posjet Hrvatskom Crvenom križu.

Volonteri su tom prilikom predsjedniku i glavnom tajniku Međunarodne federacije uručili pozivnice za svečanost obilježavanja 140. obljetnice Hrvatskog Crvenog križa koja će se u listopadu održati u Zagrebu. „Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo čast uručiti vam ove pozivnice uime Hrvatskog Crvenog križa i nadamo se da ćete nas počastiti svojim dolaskom na ovu veliku obljetnicu Hrvatskog Crvenog križa.“Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt zahvalio je volonterima na sportskom duhu i velikom pothvatu kojime su i oni simbolično obilježili veliku ovogodišnju obljetnicu.

Predsjedniku Međunarodne federacije koji je ujedno i predsjednik Talijanskog Crvenog križa Francescu Rocci izvršni predsjednik HCK ovom je prilikom uručio i zahvalnicu Talijanskom Crvenom križu koji je prije nekoliko dana organizacijom i održavanjem još jedne Bakljade u Solferinu još jednom podsjetio sve nas na početke našeg Pokreta.

„S velikom radošću vam uručujem ovu zahvalnicu povodom 140 godina našeg nacionalnog društva kojom smo se željeli zahvaliti Talijanskom Crvenom križu za promicanje duha humanosti kroz organizaciju Bakljade i Solferino akademije koja okuplja predstavnike nacionalnih društava iz cijeloga svijeta.“