Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

Svečanim mimohodom i velikom Smotrom proslavljen 140. rođendan Hrvatskog Crvenog križa
05.05.2018.
Ususret Tjednu Crvenog križa i u povodu 140. obljetnice osnutka i rada, u Zagrebu je održana Smotra Hrvatskog Crvenog križa.
Crveni križ Split na koncertu Simple Mindsa
05.05.2018.
Humanitarni koncert Simple Mindsa, svjetski poznate rock grupe, održava se 5. svibnja s početkom u 20 sati na Žnjanu. Ulaz na koncert je besplatan, a posjetitelji mogu na štandovima Crvenog križa na Rivi i u Marmontovoj, te na samom događaju na Žnjanu, donirati 30 kuna i dobiti narukvicu sa sloganom koncerta – Žnjan za sve.
#5priča: Uzgojem povrća i voća do osnaživanja ranjivih skupina
18.04.2018.
S dolaskom proljeća, projekt socijalnog osnaživanja Zelena košarica Crvenog križa Sisak započeo je s aktivnostima na području Gradskih vrtova Sisak u suradnji s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato i Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.
Hrvatskom Crvenom križu Povelja Hrvatskog sabora
05.04.2018.
Predsjedništvo Hrvatskoga sabora na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je prijedlog za dodjelu Povelje Hrvatskom Crvenom križu.