Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

Štednjaci na drva obradovali korisnike ODCK Darda
08.02.2019.
Crveni križ Darda obradovao je dvoje svojih korisnika dostavom novih štednjaka na drva. Slijedi im još i dostava drva za ogrjev koja će se dogoditi narednih dana.
ODCK Darda: U sklopu programa Zaželi posao za 12 gerontodomaćica
31.01.2019.
U srijedu, 30. siječnja 2019. održana je uvodna konferencija u sklopu projekta Pomoć u zajednici u Općinskom društvu Darda.
GDCK Vinkovci: 48 štednjaka za socijalno ugrožene građane
25.01.2019.
Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci već su danima na terenu i razvoze korisnicima socijalnog programa višenamjenske štednjake na kruto gorivo na kojima se može kuhati, peći, a posebno i ugrijati se u ovo doba velikih hladnoća.
GDCK Ivanec: Podijeljeno šest tona hrane socijalno ugroženim osobama
09.01.2019.
U sklopu projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ u prosincu je podijeljeno više od 6 tona hrane u prehrambenim paketima za 407 korisnika FEAD-a GDCK Ivanec.
Blagdanska čestitka Hrvatskog Crvenog križa
21.12.2018.
Potaknuti svime što smo učinili, u Novu godinu ulazimo jači, pametniji, iskusniji i mudriji te uz podršku mnogih koji su spremni zajedno s nama činiti ovo društvo tolerantnijim i humanijim