Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

Hrvatskom Crvenom križu Povelja Hrvatskog sabora
15.06.2018.
Jednoglasnom odlukom sa 117 glasova „za“ Hrvatski sabor na jučerašnjoj sjednici prihvatio je prijedlog predsjednika Hrvatskog sabora za dodjelu Povelje Hrvatskom Crvenom križu.
Novo vozilo za korisnike socijalnih programa GDCK Zagreb
14.06.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjem dobrotvornom balu, kupilo je vozio namijenjeno za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške. 
GDCK Varaždin: Otvoren poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom
08.06.2018.
U Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin otvoren je poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom. 
Dan otvorenih vrata u Crvenom križu Zagreb
29.05.2018.
Ured za udruge Vlade RH organizirao je već tradicionalne Dane otvorenih vrata udruga u sklopu kojih su korisnici programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Zagreb predstavili dio svojih redovitih aktivnosti.
 „Pravo doba“: Mali sistematski pregledi Crvenoga križa za zrele generacije
23.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb od početka sudjeluje na Sajmu te su i ove godine   predstavili svoje aktivnosti usmjerene prema starijim osobama