Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR: Prikupljeno više od 14 tona hrane za potrebite
13.06.2019.
Akcija „Vaš dar za pravu stvar“ koju Hrvatski Crveni križ provodi u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland, trajala je od 8. do 15. svibnja, u tjednu Crvenog križa.
Izložba radova nastalih na prvoj likovnoj koloniji GDCK Slunj
10.06.2019.
U organizaciji Crvenog križa Slunj u Pučkom otvorenom učilištu Slunj održana je izložba likovnih radova pod nazivom „Rastoke u srcu“.
Brojke govore sve: Iznimni rezultati Hrvatskog Crvenog križa
06.06.2019.
I u 2018. godini HCK je ostvario iznimne rezultate provodeći svoje programe i aktivnosti diljem Hrvatske
Duh starog Zagreba na Festivalu jednakih mogućnosti
24.05.2019.
Festival jednakih mogućnosti (F=M) tradicionalno je predstavljanje stvaralaštva osoba s različitim vrstama invaliditeta iz cijele Hrvatske, koju na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizira Društvo tjelesnih invalida Zagreb. Ove godine Festival se održao 18. put, od 21. do 23. svibnja.
Bolji uvjeti za mlade: Novljanski paket za bebe predstavljen u Đakovu
24.05.2019.
U Đakovu je održana konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“ u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Đakova.