Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam Hrvatski Crveni križ!
19.04.2019.
I ovih blagdana podsjetite se na one manje sretne kojima treba vaša pomoć
Preminuo predsjednik GDCK Zagreb prof.dr.sc. Vlado Jukić
03.03.2019.
Prof.dr.sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju
Četvrta velika maketa svečano predana udruzi Majčino selo iz Međugorja
14.02.2019.
Nakon tri velike makete koje su nastale u okviru projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ i koje su predane Francuskom veleposlanstvu, Gradu Vukovaru i gradonačelniku Grada Zagreba, 14. veljače, četvrta velika maketa crkve Sv. Jakova iz Međugorja, uručena je udruzi Majčino selo.
Štednjaci na drva obradovali korisnike ODCK Darda
08.02.2019.
Crveni križ Darda obradovao je dvoje svojih korisnika dostavom novih štednjaka na drva. Slijedi im još i dostava drva za ogrjev koja će se dogoditi narednih dana.
ODCK Darda: U sklopu programa Zaželi posao za 12 gerontodomaćica
31.01.2019.
U srijedu, 30. siječnja 2019. održana je uvodna konferencija u sklopu projekta Pomoć u zajednici u Općinskom društvu Darda.