Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

GDCK Zagreb: Spontani nastup na Međunarodnoj smotri folklora
25.07.2019.
Korisnici programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Zagreb posjetili su Međunarodnu smotru folklora na Trgu bana Josipa Jelačića. 
Pogledajte spot GDCK Županje i benda Opća opasnost!
22.07.2019.
Gradsko društvo Crvenog križa Županja u sklopu projekta „Pjesma za sve mlade!“ snimilo je spot i pjesmu „Ljubav nek' te pokreće“.
VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR: Prikupljeno više od 14 tona hrane za potrebite
13.06.2019.
Akcija „Vaš dar za pravu stvar“ koju Hrvatski Crveni križ provodi u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland, trajala je od 8. do 15. svibnja, u tjednu Crvenog križa.
Izložba radova nastalih na prvoj likovnoj koloniji GDCK Slunj
10.06.2019.
U organizaciji Crvenog križa Slunj u Pučkom otvorenom učilištu Slunj održana je izložba likovnih radova pod nazivom „Rastoke u srcu“.
Brojke govore sve: Iznimni rezultati Hrvatskog Crvenog križa
06.06.2019.
I u 2018. godini HCK je ostvario iznimne rezultate provodeći svoje programe i aktivnosti diljem Hrvatske