Volontirajte

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

 Vrste volontiranja

  • Dugotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida
  • Kratkotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja jednokratno ili povremeno u vremenski ograničenom trajanju
  • Volontiranje u kriznim situacijama je volontiranje koje volonter obavlja u situacijama koje nalažu hitnost i u izvanrednim društvenim situacijama
Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Vezane vijesti

Odabrani najbolji školski radovi likovnog natječaja Volontiram – mijenjam svijet
06.11.2018.
Stručno povjerenstvo odabralo je najbolje od 512 likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj Volontiram – mijenjam svijet.
Rumunjska princeza Margareta posjetila Hrvatski Crveni križ
05.11.2018.
Rumunjska Princeza sa svojom pratnjom posjetila je i Edukacijski centar HCK za koji je imala samo riječi hvale
DUBROVNIK: Više od 100 odgojiteljica na predstavljanju Odgoja za humanost od malih nogu
26.09.2018.
U dubrovačkom Centru za poslijediplomske studije, više od stotinu odgajateljica iz dječjih vrtića iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića, sudjelovalo je na predstavljanju programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.
Sudjelujte u likovnom natječaju na temu volontiranja!
29.08.2018.
U povodu 140 godina svoga postojanja i djelovanja Hrvatski Crveni križ organizira natječaj za izradu likovnih radova na temu „volontiranja“ za učenike osnovnih i srednjih škola.
Volonteri iz Francuske u posjetu GDCK Valpovu
17.08.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Odjelom za rad s volonterima Hrvatskog Crvenog križa, ugostilo je pet mladih volonterki i volontera iz Francuske u dobi od 18 i 19 godina.
Kontakt