Volontirajte

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

 Vrste volontiranja

  • Dugotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida
  • Kratkotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja jednokratno ili povremeno u vremenski ograničenom trajanju
  • Volontiranje u kriznim situacijama je volontiranje koje volonter obavlja u situacijama koje nalažu hitnost i u izvanrednim društvenim situacijama
Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Vezane vijesti

#PRIČA11: Jednom korisnica, danas volonterka Crvenog križa
05.07.2018.
Tonka Augustinović živi u Starome Brodu na Kupi, pitoresknom mjestu u blizini Siska. Susret koji je s Crvenim križem imala tijekom poplava inspirirao ju je da se aktivira i pomogne drugima u potrebi te postane volonterka.
Volonterka godine: „Osjećaj izoliranosti dobro mi je poznat, zato pomažem ljudima oko sebe“
29.05.2018.
Samo u 2017. ostvarila je 445 sati volontiranja, a zahvaljujući kontinuiranim doprinosima radu Općinskog društva Crvenog križa Darda Moneta Barukčić ove je godine zaslužila i priznanje u kategoriji Volonterka godine.
Pomoć kod zastoja srca: Crveni križ Našice postavio prvi defibrilator
16.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Našice u sklopu projekta „Volontiramo i mi“ održalo je predstavljanje automatskog vanjskog defibrilatora koji je prvi takav uređaj na području grada Našica.
Više od 800 ljudi diljem Hrvatske pronijelo Svjetlo za humanost
09.05.2018.
U povodu Svjetskog dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca i 140 godina postojanja u Hrvatskoj, Hrvatski Crveni križ na glavnim je gradskim trgovima održao bakljade uz poruku „Svjetlo za humanost“.
Svjetlo za humanost: HCK organizira bakljade u četiri hrvatska grada
07.05.2018.
Diljem svijeta sutra, 8. svibnja, bit će obilježen Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, a Hrvatski Crveni križ dočekuje ga u znaku svoje 140. obljetnice.
Kontakt