Volontirajte

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

 Vrste volontiranja

  • Dugotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida
  • Kratkotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja jednokratno ili povremeno u vremenski ograničenom trajanju
  • Volontiranje u kriznim situacijama je volontiranje koje volonter obavlja u situacijama koje nalažu hitnost i u izvanrednim društvenim situacijama
Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Vezane vijesti

Održana 5. sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa 22. saziva
21.03.2019.
Na svečanom dijelu sjednice dugogodišnjoj članici Crvenoga križa Vesni Ivančić uručeno je priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa
Medley teatar i Kazališna udruga MIST razveselili mališane u Klaićevoj
08.03.2019.
Mališanima koji se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb boravak na liječenju uljepšale su izvedbe dviju predstava za djecu.
Prikupljamo prijave za volonterska priznanja!
05.03.2019.
Vrednovanje rada volontera, prepoznavanje njihove snage i doprinosa za rad Hrvatskog Crvenog križa, osim što ih motivira za nastavak volontiranja i ostanak u organizaciji, daje im osjećaj zadovoljstva i uspjeha.
Razvoj online platforme za sigurne i dobro pripremljene osnovne škole i vrtiće
24.01.2019.
Hrvatski Crveni križ partner je na Erasmus+ projektu „Sigurne škole i vrtići: Razvoj on-line platforme za sigurne i dobro pripremljene osnovne škole i vrtiće za izvanredne situacije“.
Bolnica bezbolnica: Dr. Vedran Veselić podijelio darove djeci u Klinici  za dječje bolesti Zagreb
06.12.2018.
U vrećicama su se, među ostalim, našle plišane igračke, slikovnice i karte za igranje
Kontakt