Volontirajte

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

 Vrste volontiranja

  • Dugotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida
  • Kratkotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja jednokratno ili povremeno u vremenski ograničenom trajanju
  • Volontiranje u kriznim situacijama je volontiranje koje volonter obavlja u situacijama koje nalažu hitnost i u izvanrednim društvenim situacijama
Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Vezane vijesti

Pomoć kod zastoja srca: Crveni križ Našice postavio prvi defibrilator
16.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Našice u sklopu projekta „Volontiramo i mi“ održalo je predstavljanje automatskog vanjskog defibrilatora koji je prvi takav uređaj na području grada Našica.
Više od 800 ljudi diljem Hrvatske pronijelo Svjetlo za humanost
09.05.2018.
U povodu Svjetskog dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca i 140 godina postojanja u Hrvatskoj, Hrvatski Crveni križ na glavnim je gradskim trgovima održao bakljade uz poruku „Svjetlo za humanost“.
Svjetlo za humanost: HCK organizira bakljade u četiri hrvatska grada
07.05.2018.
Diljem svijeta sutra, 8. svibnja, bit će obilježen Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, a Hrvatski Crveni križ dočekuje ga u znaku svoje 140. obljetnice.
Uručena priznanja i zahvalnice volonterima godine
07.05.2018.
U sklopu Smotre Hrvatskog Crvenog križa uručena su godišnja volonterska priznanja volonterki Moneti Barukčić iz ODCK Darda i predstavnicima Interventnog tima za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Gospić.
Održan prvi trening za trenere programa Odgoj za humanost od malih nogu
25.04.2018.
Hrvatski Crveni križ organizirao je prvi trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu.
Kontakt