Volontirajte

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

 Vrste volontiranja

  • Dugotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida
  • Kratkotrajno volontiranje je ono koje volonter obavlja jednokratno ili povremeno u vremenski ograničenom trajanju
  • Volontiranje u kriznim situacijama je volontiranje koje volonter obavlja u situacijama koje nalažu hitnost i u izvanrednim društvenim situacijama
Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Vezane vijesti

Sudjelujte u likovnom natječaju na temu volontiranja!
29.08.2018.
U povodu 140 godina svoga postojanja i djelovanja Hrvatski Crveni križ organizira natječaj za izradu likovnih radova na temu „volontiranja“ za učenike osnovnih i srednjih škola.
Volonteri iz Francuske u posjetu GDCK Valpovu
17.08.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Odjelom za rad s volonterima Hrvatskog Crvenog križa, ugostilo je pet mladih volonterki i volontera iz Francuske u dobi od 18 i 19 godina.
DCK Primorsko-goranske županije u kampu Eco Heritage Task Force
13.08.2018.
Kamp Eco Heritage Task Force ove se godine održao u Fužinama i Cresu od 22. srpnja do 11. kolovoza u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Primorsko-goranske županije.
#PRIČA11: Jednom korisnica, danas volonterka Crvenog križa
05.07.2018.
Tonka Augustinović živi u Starome Brodu na Kupi, pitoresknom mjestu u blizini Siska. Susret koji je s Crvenim križem imala tijekom poplava inspirirao ju je da se aktivira i pomogne drugima u potrebi te postane volonterka.
Volonterka godine: „Osjećaj izoliranosti dobro mi je poznat, zato pomažem ljudima oko sebe“
29.05.2018.
Samo u 2017. ostvarila je 445 sati volontiranja, a zahvaljujući kontinuiranim doprinosima radu Općinskog društva Crvenog križa Darda Moneta Barukčić ove je godine zaslužila i priznanje u kategoriji Volonterka godine.
Kontakt