Donirajte

Hrvatski Crveni križ (HCK) na temelju Zakona o Hrvatskom Crvenom križu potražuje, sakuplja i dijeli humanitarnu pomoć međunarodnih organizacija i svih voljnih donatora te nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca za potrebe na području Republike Hrvatske.

Pokrećemo, organiziramo i provodimo redovne i izvanredne akcije prikupljanja sredstava za pomoć osobama u potrebi – žrtvama oružanih sukoba, prirodnih, ekoloških, tehnoloških i drugih nesreća te osobama koje žive u teškim materijalnim uvjetima te osigurava čuvanje određenih količina materijalnih dobara za situacije potrebe.

Neki od osnovnih ciljeva prikupljanja materijalnih dobara su poticanje i unapređenje solidarnosti i međusobnog pomaganja te socijalne sigurnosti građana.

Sve voljne osobe i poslovni subjekti mogu donirati novčana sredstva putem žiro računa:

IBAN: HR6923400091511555516
Za uplate iz inozemstva
SWIFT:PBZGHR2X


Također, moguće je dati donaciju pozivom na donatorski telefon 060 9011 ili u kasice Hrvatskog Crvenog križa te darovati odjeću, prehrambena sredstva, medicinska pomagala i druga materijalna dobra.
Za građane
Za građane
Sve voljne osobe imaju mogućnost podržati rad Hrvatskog Crvenog križa novčanim donacijama posredstvom interneta ili ugovaranjem trajnog naloga u banci, pozivom na donatorski telefon i polaganjem novca u kasice Crvenog križa.
Doznajte više
Za tvrtke
Za tvrtke
Hrvatski Crveni križ surađuje s tvrtkama koje posluju prema visokim etičkim standardima i svoje uspješno poslovanje prenose na zajednicu u kojoj djeluju.
Doznajte više
Za tvrtke
Apeli
Apeli
Prikupljanje humanitarne pomoći u slučajevima izvanrednih situacija pokreće se upućivanjem poziva za pomoć – apela za prikupljanje pomoći za ugroženo i stradalo stanovništvo.
Doznajte više
Akcije i projekti
Akcije i projekti
Rad Hrvatskog Crvenog križa moguće je podržati doniranjem financijskih sredstava za opće programe ili specifične akcije i projekte.
Doznajte više
Akcije i projekti
Kome ste pomogli
Kome ste pomogli
Svaka donacija – financijska i materijalna – završava kod ljudi kojima je potrebna. Zahvaljujući donatorima, mijenjaju se životi ljudi, a svatko od njih ima posebnu priču
Doznajte više
Kontakt