Međunarodna suradnja mladih

Međunarodna suradnja mladih ima veliku vrijednost jer mlade iz Hrvatske uključuje u svjetska kretanja te im daje mogućnost za širenje vidika, a potom i primjenu naučenog u zemlji u kojoj žive. Iskustva koja mladi stječu u međunarodnim projektima i aktivnostima neprocjenjive su vrijednosti te pozitivno utječu na pojedinca, ali i na cjelokupnu zajednicu.

Međunarodna suradnja ostvaruje se sudjelovanjem na različitim međunarodnim kampovima, edukacijama, seminarima i sastancima. Svake godine mnogobrojni volonteri, uz podršku Hrvatskog Crvenog križa, sudjeluju na desetak međunarodnih događaja tijekom cijele godine od kojih su najpoznatiji mediteranski kamp mladih Atlantis, kamp mladih Austrijskog Crvenog križa Langenlois,  Bulgarian Red Cross Youth Academy, ali i mnogi drugi na kojima osiguravamo sudjelovanje našim volonterima.


Mladi u svijet šalju pozitivnu sliku o Hrvatskoj

Sudjelovanje na takvim događanjima omogućuje mladima stjecanje znanja i iskustva koja se kasnije prenose svim HCK volonterima. Usto, sudjelovanje na međunarodnim događanjima prilika je i za predstavljane rada mladih, ali i naše zemlje u inozemstvu. Osim što sudjeluje, Hrvatski Crveni križ nerijetko je i domaćin ovakvih događaja te je tako, primjerice, 2016. godine u Orahovici održan kamp Atlantis XII na kojem je sudjelovalo oko 60 volontera iz 19 zemalja s područja Južne Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.

Osim sudjelovanjem na kampovima i edukacijama, naši volonteri predstavljaju i rad mladih Hrvatskog Crvenog križa na raznim međunarodnim sastancima i konferencijama, sudjeluju u izradi strategija i akcijskih planova Federacije na svjetskoj i europskoj razini te na taj način dokazuju jednu od osnovnih pretpostavki da je nacionalno društvo jako onoliko koliko su jaki mladi unutar njega.