Međunarodna suradnja mladih

Međunarodna suradnja mladih ima veliku vrijednost jer mlade iz Hrvatske uključuje u svjetska kretanja te im daje mogućnost širenja vidika, a potom i primjenu naučenog u zemlji u kojoj žive. Iskustva koja mladi stječu u međunarodnim projektima i aktivnostima neprocjenjive su vrijednosti te pozitivno utječu na pojedinca, ali i na cjelokupnu zajednicu.

Međunarodna suradnja ostvaruje se sudjelovanjem na različitim međunarodnim kampovima, edukacijama, seminarima i sastancima. Svake godine mnogobrojni volonteri, uz podršku Hrvatskog Crvenog križa, sudjeluju na desetak međunarodnih događaja tijekom cijele godine od kojih su najpoznatiji mediteranski kamp mladih Atlantis i kamp mladih Austrijskog Crvenog križa Langenlois, ali i mnogi drugi na kojima osiguravamo sudjelovanje našim volonterima.

Osim sudjelovanjem na kampovima i edukacijama, naši volonteri predstavljaju i rad mladih Hrvatskog Crvenog križa na raznim međunarodnim sastancima i konferencijama, sudjeluju u izradi strategija i akcijskih planova Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na europskoj i svjetskoj razini te na taj način dokazuju jednu od osnovnih pretpostavki da je nacionalno društvo jako onoliko koliko su jaki mladi unutar njega.