Azil i migracije

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo Crvenog križa Republike Hrvatske, u skladu sa svojim humanitarnim mandatom i osnovnim načelima, provodi programe pomoći i zaštite tražitelja međunarodne zaštite i osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom, i drugim migrantima u potrebi, u suradnji i uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), te drugih nadležnih institucija i udruga civilnog društva.

Osnovu za rad Crvenog križa s tražiteljima međunarodne zaštite i osobama pod međunarodnom  i privremenom zaštitom i drugim migrantima u potrebi donose osnovna načela Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Migracijska politika Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.Kao član Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ naglašava važnost osiguravanju pristupa i pružanju humanitarne pomoći svim ranjivim skupinama migranata, bez obzira na njihov status, poštujući njihovo dostojanstvo i pravo na različitost, te potičući njihovo socijalno uključivanje i integraciju u društvo.

U Službi za zaštitu migranata ustrojena su tri odjela: Odjel za pomoć migrantima, tražiteljima azila i raseljenim osobama, Odjel za integraciju osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom i Odjel za programe prevencije trgovanja ljudima i psihosocijalnu podršku.
 
 

Vezane vijesti

Djelatnice HCK na reviji odjeće i modnih dodataka tražiteljica azila
19.09.2019.
Hrvatski Crveni križ i Knjižnica Dugave organizirali su reviju odjeće i modnih dodataka koje su u proteklih nekoliko mjeseci izradile vrijedne i talentirane tražiteljice međunarodne zaštite
  Najmlađe tražitelje međunarodne zaštite razveselio posjet Zoološkom vrtu
22.08.2019.
Dio djece po prvi puta je imao prilike vidjeti neke životinje koje su dotad gledali samo na fotografijama
GNK Dinamo i Hrvatski Crveni križ zajedno za tolerantnije društvo
20.07.2019.
Aktualni prvak Hrvatske i najtrofejniji hrvatski nogometni klub zajedno s partnerom projekta Hrvatskim Crvenim križem pokrenuo je društveno odgovornu kampanju naziva Fair play na tribinama.
Tražitelji međunarodne zaštite na manifestaciji „Ljetna razbibriga“
10.07.2019.
U Kutini se osmu godinu za redom održava manifestacija pod imenom „Ljetna razbibriga“
Inkluzija i rad s djecom-migrantima u obrazovnom sustavu
03.07.2019.
U sklopu projekta ARCI – Aktivnosti Crvenog križa za integraciju premještenih i preseljenih osoba, održana je 2. dvodnevna edukacija za stručne djelatnike koji pružaju usluge osobama pod međunarodnom zaštitom.
Kontakt
Azil i migracije