Azil i migracije

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo Crvenog križa Republike Hrvatske, u skladu sa svojim humanitarnim mandatom i osnovnim načelima, provodi programe pomoći i zaštite tražitelja međunarodne zaštite i osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom, i drugim migrantima u potrebi, u suradnji i uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), te drugih nadležnih institucija i udruga civilnog društva.

Osnovu za rad Crvenog križa s tražiteljima međunarodne zaštite i osobama pod međunarodnom  i privremenom zaštitom i drugim migrantima u potrebi donose osnovna načela Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Migracijska politika Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.Kao član Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ naglašava važnost osiguravanju pristupa i pružanju humanitarne pomoći svim ranjivim skupinama migranata, bez obzira na njihov status, poštujući njihovo dostojanstvo i pravo na različitost, te potičući njihovo socijalno uključivanje i integraciju u društvo.

U Službi za zaštitu migranata ustrojena su tri odjela: Odjel za pomoć migrantima, tražiteljima azila i raseljenim osobama, Odjel za integraciju osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom i Odjel za programe prevencije trgovanja ljudima i psihosocijalnu podršku.
 
 

Vezane vijesti

Vrijedna donacija HCK-u: U Porin stigle perilice i sušilice
12.12.2018.
Novi uređaji, vrijedni gotovo 209 tisuća kuna, bitno će olakšati živote tražitelja azila koji su trenutno smješteni u Porinu
Tražitelji međunarodne zaštite na malonogometnom turniru u Kutini
11.12.2018.
Od 1. do 16. prosinca 2018., održava se 35. malonogometni turnir u Kutini – jedan od najstarijih turnira tog tipa u Hrvatskoj.
Zahvalnice za poslodavce koji zapošljavaju osobe pod međunarodnom zaštitom
10.12.2018.
Hrvatski Crveni križ podijelio je zahvalnice poslodavcima koji zapošljavaju osobe pod međunarodnom zaštitom
Stručni skup o migracijama za profesore srednjih škola
29.11.2018.
U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održan je stručni skup na temu migracija i rizika migracija prema priručniku „U čemu je razlika ako sam različit“ u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Upoznavanje drugih kultura uz kulinarsku radionicu, izložbu i tribinu
27.11.2018.
U organizaciji HCK, GDCK Sisak i Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak, u O.Š. 22.lipnja Sisak održana je radionica pod nazivom „Bogatstvo i različitost kultura“.
Kontakt
Azil i migracije