Azil i migracije

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo Crvenog križa Republike Hrvatske, u skladu sa svojim humanitarnim mandatom i osnovnim načelima, provodi programe pomoći i zaštite tražitelja međunarodne zaštite i osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom, i drugim migrantima u potrebi, u suradnji i uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), te drugih nadležnih institucija i udruga civilnog društva.

Osnovu za rad Crvenog križa s tražiteljima međunarodne zaštite i osobama pod međunarodnom  i privremenom zaštitom i drugim migrantima u potrebi donose osnovna načela Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Migracijska politika Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.Kao član Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ naglašava važnost osiguravanju pristupa i pružanju humanitarne pomoći svim ranjivim skupinama migranata, bez obzira na njihov status, poštujući njihovo dostojanstvo i pravo na različitost, te potičući njihovo socijalno uključivanje i integraciju u društvo.

U Službi za zaštitu migranata ustrojena su tri odjela: Odjel za pomoć migrantima, tražiteljima azila i raseljenim osobama, Odjel za integraciju osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom i Odjel za programe prevencije trgovanja ljudima i psihosocijalnu podršku.
 
 

Vezane vijesti

HCK na humanitarnom nogometnom turniru u Zlataru
18.06.2018.
U Zlataru, u organizaciji NK Oštrca i Hrvatskog Crvenog križa, odigran je humanitarni nogometni turnir čiji će prihod ići za nabavku opreme koju će koristiti mlađe kategorije NK Oštrc.
Moramo biti svjesni da su migracije održivi i globalni fenomen, a ne samo privremena kriza!
18.06.2018.
Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u cijelome svijetu radi s ranjivim ljudima razdvojenima od njihovih obitelji. Mi smo ovdje kako bismo pomogli, zaštitili i utješili žrtve prirodnih katastrofa, ozlijeđene u ratu, djecu s posebnim potrebama, starije ljude i obitelji
Svjetski dan izbjeglica: Cjelodnevnim aktivnostima za širenje tolerancije
18.06.2018.
U povodu Svjetskog dana izbjeglica, Hrvatski Crveni križ priredio je prigodno događanje u utorak, 19. lipnja na lokaciji Sportski centar Utrine
Djelatnici tvrtke AC Nielsen volontirali u Prihvatilištu za tražitelje azila
08.06.2018.
Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu posjetili su zaposlenici tvrtke AC Nielsen Hrvatska u sklopu programa korporativnog volontiranja.
Košarkaški tim HCK na turniru u čast Krešimiru Ćosiću
05.06.2018.
Četvrtu godinu zaredom održao se Međunarodni amaterski košarkaški turnir Krešimira Ćosića na kojemu je sudjelovala i košarkaška ekipa Hrvatskog Crvenog križa.
Kontakt
Azil i migracije