Novosti


HCK na humanitarnom nogometnom turniru u Zlataru
18.06.2018.
U Zlataru, u organizaciji NK Oštrca i Hrvatskog Crvenog križa, odigran je humanitarni nogometni turnir čiji će prihod ići za nabavku opreme koju će koristiti mlađe kategorije NK Oštrc.
Moramo biti svjesni da su migracije održivi i globalni fenomen, a ne samo privremena kriza!
18.06.2018.
Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u cijelome svijetu radi s ranjivim ljudima razdvojenima od njihovih obitelji. Mi smo ovdje kako bismo pomogli, zaštitili i utješili žrtve prirodnih katastrofa, ozlijeđene u ratu, djecu s posebnim potrebama, starije ljude i obitelji
Svjetski dan izbjeglica: Cjelodnevnim aktivnostima za širenje tolerancije
18.06.2018.
U povodu Svjetskog dana izbjeglica, Hrvatski Crveni križ priredio je prigodno događanje u utorak, 19. lipnja na lokaciji Sportski centar Utrine
#9PRIČA: Alfred i Amir bicikliraju za humanost
15.06.2018.
Volonteri Hrvatskog Crvenog križa i zaljubljenici u biciklizam Amir Šoša i Alfred Veseli jutros su se uputili iz Zagreba na približno 1300 kilometara dugu vožnju do Ženeve.
Hrvatskom Crvenom križu Povelja Hrvatskog sabora
15.06.2018.
Jednoglasnom odlukom sa 117 glasova „za“ Hrvatski sabor na jučerašnjoj sjednici prihvatio je prijedlog predsjednika Hrvatskog sabora za dodjelu Povelje Hrvatskom Crvenom križu.
Novo vozilo za korisnike socijalnih programa GDCK Zagreb
14.06.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjem dobrotvornom balu, kupilo je vozio namijenjeno za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške. 
MIRELA PANDŽIĆ: Svatko od nas može se naći u situaciji da mu zatreba krv
14.06.2018.
Jedna od osnivačica udruge Transplant Mirela Pandžić s nama je podijelila svoju životnu priču i naglasila važnost dobrovoljnih davatelja krvi
 
Priprema sustava civilne zaštite za požarnu sezonu 2018.
12.06.2018.
U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje održana je zajednička konferencija za medije DUZS-a Oružanih snaga Republike Hrvatske, Hrvatskih šuma, Hrvatskih autocesta, Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja.
GDCK Čakovec uspješno odradio vježbu "Drava 2018."
12.06.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec sudjelovalo je u izvođenju vježbe civilne zaštite s ciljem praktične provjere osposobljenosti i postupaka intervencije te djelovanja operativnih snaga u sustavu civilne zaštite.
Stižu toplinski valovi, zaštitite zdravlje od vrućina!
12.06.2018.
Ušli smo u sezonu visokih temperatura kada je potrebno zaštiti zdravlje od vrućina. Zbog najavljenih visokih temperatura bitno je pridržavati se liječničkih preporuka.
Svjetski dan darivatelja krvi - 14. lipnja
12.06.2018.
Svake godine, 14. lipnja, zemlje diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Tim povodom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi kao i podizanju svijesti o potrebi redovitog davanja krvi kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i dostupnost krvi i krvnih pripravaka za pacijente u potrebi.
Djelatnici tvrtke AC Nielsen volontirali u Prihvatilištu za tražitelje azila
08.06.2018.
Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu posjetili su zaposlenici tvrtke AC Nielsen Hrvatska u sklopu programa korporativnog volontiranja.
GDCK Varaždin: Otvoren poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom
08.06.2018.
U Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin otvoren je poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s invaliditetom. 
Košarkaški tim HCK na turniru u čast Krešimiru Ćosiću
05.06.2018.
Četvrtu godinu zaredom održao se Međunarodni amaterski košarkaški turnir Krešimira Ćosića na kojemu je sudjelovala i košarkaška ekipa Hrvatskog Crvenog križa.
Timovi prve pomoći Crvenog križa ponovno na Sea Star Festivalu
30.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Buje i društva Crvenog križa Čakovec i Osijek, i ove godine s timovima sudjelovali su u osiguranju Sea Star Festivala u Umagu.