Novosti


Zbor umirovljenika Crvenog križa Zagreb na predbožićnoj turneji
14.12.2018.
Ove godine zbor umirovljenika Crvenog križa Zagreb, koji djeluje u sklopu Projekta dnevnih aktivnosti za starije osobe u Sigetu, imao je veliki broj nastupa na različitim manifestacijama, ali ovaj prosinac ostat će im u posebnom sjećanju.
Zaštitite zdravlje od velikih hladnoća
13.12.2018.
Izuzetno hladno vrijeme povećava rizik po zdravlje i smrtnost, a posebno kod osjetljivih skupina ljudi (kronični bolesnici, osobe starije dobi, terenski radnici, beskućnici).
Vrijedna donacija HCK-u: U Porin stigle perilice i sušilice
12.12.2018.
Novi uređaji, vrijedni gotovo 209 tisuća kuna, bitno će olakšati živote tražitelja azila koji su trenutno smješteni u Porinu
Dodijeljene jubilarne zahvalnice donatorima
11.12.2018.
Hrvatski Crveni križ uručio je jubilarne zahvalnice donatorima za njihov izniman doprinos i podršku u provođenju humanitarnih aktivnosti tijekom proteklih godina.
 
Hrvatski Crveni križ i Matica umirovljenika Hrvatske potpisali Sporazum o suradnji
11.12.2018.
Cilj sporazuma je unapređenje uvjeta života osoba starije životne dobi
Tražitelji međunarodne zaštite na malonogometnom turniru u Kutini
11.12.2018.
Od 1. do 16. prosinca 2018., održava se 35. malonogometni turnir u Kutini – jedan od najstarijih turnira tog tipa u Hrvatskoj.
Donatorski bal Crvenog križa za socijalno ugrožene građane
10.12.2018.
Na balu su se okupili brojni gosti iz različitih sfera društvenog i gospodarskog života koji već godinama podržavaju humanitarne aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa
Zahvalnice za poslodavce koji zapošljavaju osobe pod međunarodnom zaštitom
10.12.2018.
Hrvatski Crveni križ podijelio je zahvalnice poslodavcima koji zapošljavaju osobe pod međunarodnom zaštitom
Vaš dar za pravu stvar: Donirajte prehrambene artikle za građane u potrebi!
07.12.2018.
Hrvatski Crveni križ sa svojim gradskim društvima u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland Hrvatska u Tjednu Solidarnosti, od 8. do 15. prosinca 2018. godine,  prikuplja prehrambene artikle za građane u potrebi.
Bolnica bezbolnica: Dr. Vedran Veselić podijelio darove djeci u Klinici  za dječje bolesti Zagreb
06.12.2018.
U vrećicama su se, među ostalim, našle plišane igračke, slikovnice i karte za igranje
Učenici drugih razreda učili o prevenciji trgovanja ljudima
03.12.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u suradnji s Policijskom postajom Slunj provelo je edukativnu i zanimljivu radionicu „Mišica Milica“ u sklopu programa prevencije trgovanja ljudima.
Svjetski dan AIDS-a podsjeća na važnost testiranja na HIV
30.11.2018.
Početak mjeseca prosinca u svijetu se obilježava kao Svjetski dan AIDS-a. AIDS je virusna bolest  sindroma stečenog nedostatka imuniteta koju uzrokuje virus humane imunodeficijencije – HIV.
Stručni skup o migracijama za profesore srednjih škola
29.11.2018.
U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održan je stručni skup na temu migracija i rizika migracija prema priručniku „U čemu je razlika ako sam različit“ u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Održan sastanak Nacionalnog odbora za dobrovoljno davalaštvo krvi
28.11.2018.
U prostorijama Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa održan je sastanak Nacionalnog odbora za dobrovoljno davanje krvi u Republici Hrvatskoj.
Predavanje „Ulične droge i prevencija“ u Centru za odgoj i obrazovanje Lug
28.11.2018.
U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti dr. sc. Siniša Zovko, dr. med., voditelj Odjela prevencije ovisnosti i smanjenja šteta Hrvatskog Crvenog križa održao je predavanje „Ulične droge i prevencija“ u Centru za odgoj i obrazovanje Lug u Lugu Samoborskom.