Natjecanje mladih

Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih. Natjecanje se provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te je dio Kataloga natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje se provodi na tri razine i to školskoj/općinskoj/gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći.

Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radnim pozicijama s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Državno natjecanje tradicionalno se provodi u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje tri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.
 


Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Državno natjecanje tradicionalno se odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje četiri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.


1_Odluka o održavanju 25. natjecanja mladih HCK
2_Posebna pravila natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa u šk.godini 2023 - 2024
3_Brošura za Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - 2023. prvo izdanje - ISPRAVLJENO
4_Opća pravila za natjecanja i smotre - AZOO
5_Upute za pripremu ekipa 2024
6_Smjernice za organizaciju i provedbu natjecanja
7_Obrazac za meduzupanijsko povjerenstvo