Korisne poveznice

Međunarodni odbor Crvenog križa, osnovan 1863. u Ženevi, utemeljitelj je Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – nepristrana je, neutralna i neovisna organizacija čija je isključivo humanitarna misija zaštititi život i dostojanstvo žrtava rata i unutarnjeg nasilja te im osigurati pomoć. Međunarodni odbor Crvenog križa djeluje širom svijeta, štiteći i pomažući žrtve oružanih borbi i sukoba u interesu ljudi koji su zbog sukoba ostali bez zaštite: ranjenika, ratnih zarobljenika i civila koji su protjerani iz svojih domova ili žive pod okupacijom.
 
Family Links – stranica Međunarodnog odbora Crvenog križa s informacijama o aktivnostima mreže obnavljanja obiteljskih veza i podacima službi traženja nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.
 
Međunarodna Služba traženja (International Tracing Service – ITS)  je dokumentacijski centar gdje su pohranjeni podaci o žrtvama nacističkog progona i gdje žrtve nacizma i njihove obitelji mogu dobiti podatke o njihovom zatočeništvu, prisilnom radu i sl. Posjeduje više od 30 milijuna dokumenata o sudbinama žrtava  Drugog svjetskog rata.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja djeluje na utvrđivanju sudbine osoba nestalih tijekom Domovinskog rata te određivanju i obilježavanju mjesta stradanja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
Službe traženja nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca