Country plan

Podjela poklon kartica raseljenim osobama iz Ukrajine i lokalnom stanovništvu

Hrvatski Crveni križ će u sklopu projekta "Country Plan - Ukraine and Impacted Countries", u suradnji s Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, provesti podjelu poklon kartica raseljenim osobama iz Ukrajine i lokalnom stanovništvu.

U sklopu ovog programa, bit će podijeljeno ukupno 7.200 poklon kartica raseljenim osobama iz Ukrajine te 800 lokalnom stanovništvu. Vrijednost jedne poklon kartice iznosi 70 eura, a poklon karticom je moguće kupiti hranu, higijenske proizvode i ostale kućanske potrepštine u Konzumovim trgovinama.

Ovom podjelom poklon kartica omogućujemo korisnicima da samostalno odaberu i nabave potrebne artikle prema vlastitim prioritetima i potrebama. Takav oblik humanitarne pomoći pruža osobama osjećaj dostojanstva i kontrole u teškim trenucima.

Distribucija će se provoditi u dvije faze kako bismo osigurali pravilnu organizaciju i pravednu raspodjelu. Prva faza podjele predviđena je za listopad/studeni, dok se druga faza očekuje krajem studenog ili početkom prosinca. Na ovaj način želimo osigurati da podrška stigne u pravom trenutku. Putem tog projekta već smo kroz 5 distribucija osigurali higijenske pakete za raseljene osobe iz Ukrajine.

Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem naših službenih kanala komunikacije. Za potrebe ovog projekta, ali i za opću dvosmjernu komunikaciju, otvorili smo službeni Telegram kanal Hrvatskog Crvenog križa.

Naš cilj je pružiti podršku i olakšati teret onima koji su se našli u situacijama koje zahtijevaju dodatnu podršku.
 
Kriteriji podjele
ukrajinski jezik
ruski jezik

Link na učestala pitanja i odgovore
ukrajinski jezik
ruski jezik