Za građane

Ukoliko želite donirati novčana sredstva izravno putem žiro računa, naši podaci su sljedeći:
IBAN: HR6923400091511555516
Za uplate iz inozemstva
SWIFT:PBZGHR2X


Rad Hrvatskog Crvenog križa možete novčano podržati i ugovaranjem trajnog naloga u svojoj banci.

Ako više volite koristiti kartice i/ili želite donirati kriptovalute, možete to učiniti putem obrasca kojeg smo za Vas pripremili.

Hrvatski Crveni križ (HCK) na temelju Zakona o Hrvatskom Crvenom križu potražuje, sakuplja i dijeli humanitarnu pomoć međunarodnih organizacija i svih voljnih donatora te nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca za potrebe na području Republike Hrvatske.

Pokrećemo, organiziramo i provodimo redovne i izvanredne akcije prikupljanja sredstava za pomoć osobama u potrebi – žrtvama oružanih sukoba, prirodnih, ekoloških, tehnoloških i drugih nesreća te osobama koje žive u teškim materijalnim uvjetima te osigurava čuvanje određenih količina materijalnih dobara za situacije potrebe.

Neki od osnovnih ciljeva prikupljanja donacija su poticanje i unapređenje solidarnosti i međusobnog pomaganja te socijalne sigurnosti građana.
Svi koji žele i u mogućnosti su pomoći osobama u potrebi, mogu to učiniti i donacijom novčanih sredstava ili materijalnih dobara Hrvatskom Crvenom križu.  

Ukoliko Vas zanimaju ostali oblici doniranja sredstava Hrvatskom Crvenom križu, potrebne informacije možete naći kada kliknete na poveznicu "Doznajte više" u okvirima koji se nalaze ispod.

Novčane donacije
Novčane donacije
Novčane donacije moguće je izvršiti uplatom na žiroračun, općom uplatnicom i ugovaranjem trajnog naloga u vlastitoj banci.
Donatorski telefon
Donatorski telefon
Rad Hrvatskog Crvenog križa moguće je podržati pozivom na donacijski broj 060 90 11.
Donatorski telefon
Donatorska kasica
Donatorska kasica
Novčana sredstva moguće je donirati i u kasice Hrvatskog Crvenog križa.
Ostalo
Ostalo
HCK kontinuirano prikuplja odjeću, obuću, prehrambene namirnice i ostala materijalna dobra.
 
Ostalo