Pogledajte spot GDCK Županje i benda Opća opasnost!

22.07.2019.
Gradsko društvo Crvenog križa Županja u sklopu projekta „Pjesma za sve mlade!“ snimilo je spot i pjesmu „Ljubav nek' te pokreće“.

Projekt „Pjesma za sve mlade!“ GDCK Županja, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, namijenjen je mladima u nepovoljnom položaju.Tijekom 18 mjeseci njegove provedbe brojne mlade osobe uključile su se u različite kulturno-umjetničke aktivnosti i na taj način im je omogućen kreativni i socijalni razvoj, umanjen rizik od ulaska u „NEET“ skupinu društva (NEET- engl. skraćenica od ''not employed, not in education and not in training''), kao i rizik od asocijalnog ponašanja te povećana zapošljivost.

Do sada su provedene aktivnosti s područja likovne, filmske i medijske, književne i kazališne umjetnosti, a tijekom gotovo cijele provedbe projekta provodile su se razne glazbene aktivnosti – okosnica projekta po kojima i nosi naziv „Pjesma za sve mlade!“

Među njima je i snimanje pjesme i spota projekta kojem su prethodile glazbene radionice, a one su svojevrsna uvertira u aktivnosti stvaranja i snimanja pjesme.

U aktivnosti su sudjelovale 23 mlađe osobe u nepovoljnom položaju, pripadnici ciljne skupine u dobi od 15 – 25 godina; mladi nezaposleni, mladi s invaliditetom, mladi u sustavu socijalne skrbi i mladi opće populacije.Pjesma „Ljubav nek' te pokreće“ nastala je u suradnji s poznatom županjskom rock grupom Opća opasnost.
 
Tekst i glazbu potpisuje županjski tekstopisac i glazbenik Mario Vestić, a nakon snimanja pjesme, snimljen je i spot uz snimatelja i režisera Marka Zeljkovića – Zelje.
 
„Unatoč nepovoljnom položaju u kojem se nalaze, mladi su marljivo sudjelovali u svim aktivnostima projekta, prepoznali svoje potencijale i iskoristili ih na najbolji način“, naveli su iz GDCK Županja zahvalivši im na angažmanu.