Posudionica medicinskih pomagala HCK u finalu natječaja "Moj Zaba start"

Humanitarni projekt „Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa“ koji je javnosti predstavljen u veljači ove godine, i dalje se provodi jer je potreba za pomagalima raste.

Projekt Posudionice Hrvatskog Crvenog križa već su prepoznali mnogi pa je zahvaljujući tvrtkama i građanima koji su se odazvali akciji, HCK sa svojim društvima dosad prikupio gotovo 176 tisuća kuna te 720 medicinskih i ortopedskih pomagala.

Posebno veseli donacija od stotinu medicinskih kreveta, 130 invalidskih kolica, 123 hodalice te 142 štake jer je riječ o pomagalima koja građani najviše traže. Sva prikupljena pomagala ustupljena su građanima i trenutno ih koristi više od 1500 osoba na području cijele RH.

Unatoč dobrom odazivu građana i tvrtki, potrebe osoba s invaliditetom za pomagalima i dalje su veće od broja pomagala kojima HCK raspolaže.

Upravo zato Hrvatski Crveni križ nastavlja provoditi akciju prikupljana financijskih sredstava koja će biti uložena u kupnju pomagala, ali i prikupljanje pomagala od građana koja ih imaju kod kuće i više ih ne koriste. Cilj je da se prikupi što veći broj pomagala kako bi se moglo odgovoriti na potrebe osoba s invaliditetom, posebno onih koji žive u teškim okolnostima.

Projekt podržava i zlatna paraolimpijka Sandra Paović
Podršku projektu i dalje pruža naša zlatna paraolimpijka Sandra Paović. „Osobe s invaliditetom susreću se s poteškoćama koje zdravi ljudi ni ne primjećuju. Zbog toga pozdravljam ovaj projekt Hrvatskog Crvenoga križa jer smatram da treba skrenuti pozornost javnosti na neravnopravan položaj osoba s invaliditetom, ali i zato što treba pomoći ljudima koji si sami ne mogu osigurati potrebno medicinsko ili ortopedsko pomagalo“, naglašava Paović.

HCK poziva sve tvrtke i građane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji te tako pridonesu izgradnji društva u kojemu će svaka osoba moći normalno živjeti.

Kako možete pomoći?

  • Donirajte pomagala koja imate kod kuće, a više vam nisu potrebna. Pomagala možete donijeti u najbliže društvo Crvenoga križa.
  • Uplatite željeni novčani iznos na žiro račun HCK -  IBAN: HR 6923400091511555516, poziv na broj 602
  • Online donacijama za građane i tvrtke
Uplaćena sredstva bit će korištena za nabavu novih pomagala i servis postojećih.