Dobro došli na novu internetsku stranicu Hrvatskog Crvenog križa!

Dobro došli na novu internetsku stranicu Hrvatskog Crvenog križa!

Naša nova stranica još je samo jedan korak kojim pokazujemo kako smo svjesni suvremenih trendova, a oni nas sve više vode u digitalni svijet.

Naš svijet, svijet ljudi koji djeluju u Hrvatskom Crvenom križu i njegovim društvima je stvaran svijet, podrazumijeva svakodnevan rad s ljudima, često na terenu i u vrlo teškim uvjetima. 

Međutim, ne možemo ignorirati razvoj tehnologije, sveprisutnost društvenih mreža i sve veći broj aktivnosti koje se odvijaju upravo u digitalnom svijetu.

Naša nova internetska stranica zapravo je naša osobna iskaznica do koje je lako doći i pregledati sve ono što Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima čini. I to je još jedan način, još jedna platforma koju možemo iskoristiti na najbolji mogući način kako bi ljudima približili ono što radimo bez obzira na to  trebaju li našu pomoć ili nama žele pomoći u obavljanju naših svakodnevnih aktivnosti. 

Posebno me veseli dio stranice koji nosi naziv „Mi vidimo ljude“ jer mi ih zaista vidimo. Za nas „vidimo“ znači da ih slušamo, čujemo, uvažavamo i da smo tu za njih. I kako sam maloprije naveo, naš se rad svakodnevno odvija na terenu, a tamo se susrećemo s najnevjerojatnijim ljudskim pričama. Te priče želimo podijeliti sa svima vama.

I zato će ova stranica ponuditi mogućnost svima – od naših korisnika, volontera, članova, djelatnika pa sve do naših partnera, suradnika i građana – da podijele svoju priču, da je napišu onako kako je osjećaju u sebi. Bit će nam iznimno drago podijeliti ovaj prostor na našoj stranici sa svima vama.

Vjerujem da će i vas i nas te priče, ali i sav ostali sadržaj na ovoj stranici, potaknuti da još predanije radimo i zajednički pomaknemo granice prema društvu u kojemu ćemo zaista biti sposobni vidjeti jedni druge, u pravom smislu te riječi.

Robert Markt, izvršni predsjednik HCK