Mladi Opatijci godinu završili s dobrim djelima

Učenici Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije uključili su se u kampanju „Čini dobro“ Hrvatskog Crvenog križa i tvrtki Rakuten Viber i Mediacor.
 
Potaknuti učiteljicama Marinom Crnković (3b), Biljanom Mušan (4b), Tatjanom Bonazza-Čekada (1. razred područne škole Veprinac), profesoricom engleskog jezika Adrianom Kranjac Mišković i Tanjom Sudiskas, prof.socijalni pedagog, cijeloga su prosinca činili dobra djela.


 
DARUJTE POHVALU, OSMIJEH I ZAJEDNIŠTVO
 
Pohvala, osmijeh i zajedništvo dobra su djela koja su odabrali učenici 1. razreda Područne škole Veprinac.
 
Desetodnevnu zadaću otisnuli su na plavi papir i vrijedno je ispunjavali. Izrađivali su i vunene kapice koje su nakapali eteričnim uljem i poklonili roditeljima i prijateljima. U drvene eko kolutove ugravirali su poruke i njima ukrasili tisu u školskom vrtu.


 
DARUJTE POMOĆ, PAŽNJU I SATE
 
„Trećaši“ su blagdansku čaroliju obilježili pjesmom, plesom i zajedničkim druženjem. Štićenici iz Udruge osoba s invaliditetom za učenike su izradili horoskopske znakove, a učenici su za njih pripremili novčanu donaciju.
Učenici 4. b razreda izrađivali su prigodne čestitke s najljepšim željama, a njihovi malo stariji kolege (6.a,6.b,6.c,6.d, 7.b, 8.b) tijekom cijelog prosinca na početku sata izvlačili su papiriće s idejama dobrih djela koje mogu učiniti. Uključivali su se prema vlastitim željama i o tome izvještavali predmetnu nastavnicu.



Iako je Kalendaru dobrih djela došao kraj, vjerujemo da će učenici sa sobom ponijeti naviku činjenja dobrih djela tijekom cijele godine.