Podsjetnik prve pomoći

01.12.2022.
Obavještavamo sve zainteresirane gospodarske subjekte da je izašla nova norma HRN 1112:2022, Komplet prve pomoći za motorna vozila kategorije M i N u kojoj se navodi Podsjetnik prve pomoći kao dio obaveznog sadržaja Kompleta prve pomoći.
Podsjetnik prve pomoći izrađuje se u edukativne svrhe za potrebe vozača motornih vozila tehničke kategorije M i N te motocikle tehničke kategorije L kao sažeti materijal o pružanju prve pomoći u slučaju potrebe i primjene neodgodivih postupaka prve pomoći u prometnoj nesreći.

Podsjetnik prve pomoći izrađuje se u službi nadležnoj za poslove zdravstva Hrvatskog Crvenog križa za potrebe sadržaja kompleta prve pomoći, prema međunarodnim smjernicama prve pomoći i obnavlja se ovisno o novim smjernicama iz prve pomoći ili ovisno o promjeni izdanja HRN 1112 i HRN 1113.

Podsjetnik prve pomoći prodaje se u Hrvatskom Crvenom križu u tiskanom obliku, gospodarskim subjektima koji stavljaju na tržište Republike Hrvatske komplet prve pomoći kao proizvođači kompleta prve pomoći i gospodarskim subjektima koji stavljaju na tržište Republike Hrvatske komplet prve pomoći kao uvoznici kompleta prve pomoći.

Obavještavamo sve zainteresirane da će od 01.01.2023. godine nova cijena podsjetnika iznositi 1,00 €. Podsjetnik se može naručiti putem pisane narudžbe na email: prva-pomoc@hck.hr