Pridružite nam se na Smotri Hrvatskog Crvenog križa!

03.05.2018.

Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u zemlji, ove godine slavi 140. rođendan. Tim povodom tijekom cijele godine diljem Hrvatske organizirat ćemo brojne aktivnosti, a prva od njih je Smotra koja će biti održana u subotu, 05. svibnja u parku Zrinjevac. Smotru organiziramo zajedno s Oružanim snagama RH, odnosno Zapovjedništvom za potporu Hrvatske vojske, s kojima i inače surađujemo tijekom kriznih situacija u Hrvatskoj.

Program u subotu započinje u 10 sati kada s Cvjetnog trga kreće veliki mimohod Nacionalnog interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa i pripadnika Oružanih snaga. Mimohod će se kretati Ilicom do Trga Bana Jelačića na kojemu će u 10 i 10 biti održan Nastup Hodnog sastava Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a. Nakon kratkog programa, mimohod kreće do Zrinjevca. U 10 i 30 na Zrinjevcu započinje prigodan program u sklopu kojega pripremamo brojna iznenađenja za građane poput koncerta, nagradnih igara, kuhanog graha i torte.Od 10 sati na Zrinjevcu Hrvatski Crveni križ će prikazati svoje aktivnosti i opremu. Među ostalim, građani će moći besplatno izmjeriti tlak, šećer u krvi, visinu i indeks tjelesne mase te dobiti korisne savjete o zdravoj prehrani i tjelovježbi od stručnjaka. Moći će naučiti prvu pomoć, družiti se i zaplesati s tražiteljima azila, provjeriti jesu li spremni za krizne situacije te se pridružiti ekološkim aktivnostima. Za najmlađe je pripremljen dječji kutak ispunjen zabavnim i korisnim sadržajima u sklopu kojega će kroz igru moći naučiti humane vrednote.

Na Smotri će biti uručena godišnja priznanja u kategorijama „Volonter/ka godine“ i „Volonterski tim godine“, a kandidatima spomenutog natječaja dodijelit će se prigodne zahvalnice.

Također, prikupljat će se sredstva za Socijalne samoposluge Hrvatskog Crvenog križa koje svakodnevno broje sve veći broj korisnika. Građanima će biti ponuđene tradicionalne tortice HCK, a svaka njihova donacija za ovu ukusnu slasticu, bit će namijenjena korisnicima Socijalnih samoposluga.

Hrvatski Crveni križ svoj 140. rođendan slavi pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Hrvatskog Sabora, Vlade RH i Grada Zagreba kao organizacija od iznimnog značaja u mirnodopskom razdoblju, a posebno tijekom kriznih situacija u zemlji.

Pridružite nam se u subotu, 5. svibnja na Zrinjevcu!