Koga kontaktirati u slučaju sumnje u trgovanje ljudima

Ako ste vi ili osoba koju poznajete doživjeli iskustvo trgovanja ljudima, potreban vam je savjet, pomoć ili sumnjate na potencijalno trgovanje ljudima, možete nam se obratiti na e-mail: trafficking@hck.hr ili na broj telefona 01/4655-814 (radnim danom od 8-16).
 
Za pomoć, savjet ili prijavu na sumnju trgovanja ljudima možete se obratiti svakodnevno od 10-18 na besplatni broj telefona 0800 77 99, koji vodi mreža nevladinih organizacija PETRA.
 
Ako sumnjate na slučaj trgovanja djecom možete se obratiti u najbližu policijsku postaju, nadležni centar za socijalnu skrb ili na 192.

Psihološku, socijalnu i pedagošku podršku te savjete vezano za nestanak djece možete dobiti svakim radnim danom od 8 do 20 sati pozivom na besplatni broj 116 000, čiji je nositelj Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.
 
U slučaju da ste vi ili neka druga osoba u direktnoj opasnosti, možete nazvati policiju na 192. Imajte na umu da se u Republici Hrvatskoj žrtve trgovanja ljudima ne kažnjavaju za djela koja su počinjena pod prisilom.