Završena humanitarna akcija Obitelj za obitelj

31.03.2023.
Hrvatski Crveni križ u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca završio je humanitarnu akciju „Obitelj  za obitelj – Humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa s Hrvatskom udrugom poslodavaca“.
Financijska sredstva prikupljala su se na računu otvorenom za ovu humanitarnu akciju u razdoblju od 2.11.2022. do 31.12.2022. godine te je Hrvatski Crveni križ na ime ove akcije prikupio ukupno 6.445,15 eura.
 
Procjene potreba su govorile o značajno većem broju starijih osoba koje žive u teškom siromaštvu.

Ipak, smatramo kako smo ovom akcijom zaista učinili mnogo te smo u konačnici iz prikupljenih sredstava uspjeli nabaviti i podijeliti drva za ogrjev i pakete hrane za 41 stariju osobu.
Riječ je o osobama koje žive u tri županije s najnižim indeksom razvijenosti odnosno u Ličko-senjskoj, Virovitičko-podravskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji.
 
Zajedno s našim partnerom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, organizirali smo i obilaske terena, te još jednom svjedočili u kakvim zaista teškim životnim uvjetima žive naši stariji sugrađani.
Nerijetko je upravo Crveni križ jedina sigurna i kontinuirana podrška starijima koji žive u samačkim kućanstvima, u ruralnim i izoliranim područjima Hrvatske, narušenog zdravlja, s malim ili nikakvim primanjima.
 
Humanitarne akcije namijenjene starijim osobama još uvijek ne dobivaju dovoljno medijskog prostora te se nadamo da ćemo i u budućnosti s našim partnerima i donatorima raditi
na senzibiliziranju i osvještavanju javnosti o potrebama starijih osoba, kao i zagovaranju dostojanstvenog života u starosti.