Zahvalnice za humanost na „Doručku za donatore“ Hrvatskog Crvenog križa

07.12.2017.
Hrvatski Crveni križ organizirao je danas prigodan „Doručak za donatore“ na kojemu su se okupili  predstavnici brojnih tvrtki, medija i humanitarnih organizacija. Riječ je o dugogodišnjim donatorima Hrvatskog Crvenog križa koji su na različite načine podržali brojne projekte namijenjene ljudima u potrebi diljem Hrvatske.

Zahvalnice donatorima uručio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt poručivši im da bez njihove podrške mnogi humanitarni programi ne bi bili realizirani tako uspješno: „Zahvaljujući svima vama, barem malo su olakšane teške životne okolnosti ljudima koji žive u siromaštvu.“

Zahvalnice su uručene i Gradu Zagrebu, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću, a preuzela ju je izaslanica i zamjenica gradonačelnika docentica doktorica Olivera Majić koja je tom prilikom poručila kako je iznimno važno pružati podršku plemenitim stvarima koje će ovo društvo učiniti ljepšim.

Uručeno je gotovo 50 zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa, a u ime donatora nazočnima se obratila Ana Kljaić: „Svi mi koji poslujemo ovdje u Hrvatskoj, ali i šire, nismo tu samo da ostvarimo dobit – naša misija je da dodamo stvarnu vrijednost društvu, ostavimo naslijeđe i pozitivno utječemo na društvo i zajednicu. Stoga je važno imati partnera kao što je Hrvatski Crveni križ koji nam omogućuje da tu misiju zaista i ostvarimo.“

Druženje donatora i predstavnika Hrvatskog Crvenog križa uljepšao je glazbeni nastup nadarenog mladog violončelista i harmonikaša Martina Kutnara.