Volonterka godine je Silvija Dumić, a volonterski tim godine je ekipa GDCK Osijek

13.05.2019.
Na 23. Državnom natjecanju mladih HCK dodijeljena su i volonterska priznanja. Naime, Hrvatski Crveni križ dodjeljuje godišnje priznanje u kategorijama „Volonter/ka godine“ i „Volonterski tim godine“. Priznanje «Volonter godine» dodjeljuje se volonteru pojedincu koji je aktivno sudjelovao u provedbi programa Crvenog križa najmanje godinu dana. Priznanje «Volonterski tim godine» dodjeljuje se grupi volontera/ki okupljenih u klubovima mladih ili drugim oblicima zajedničkog djelovanja koji su aktivno sudjelovali u provedbi programa najmanje godinu dana.
 
U kategoriji „Volonter/ka godine“ priznanje je dobila Silvija Dumić iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Silvija je ostvarila ukupno 671 volonterski sat u 2018. godini, a uključuje se u gotovo sve aktivnosti koje GDCK Zagreb provodi. Ono što Silviju razlikuje od drugih volontera, a na što ukazuje i izuzetno velik broj volonterskih sati, je njezina neiscrpna energija te sposobnost kreativnog, brzog i što je najvažnije, primjernog odgovora na sve volonterske izazove.


Volonterka godine Silvija Dumić s Robertom Marktom, izvršnim predsjednikom HCK
 
U kategoriji „Volonterski tim godine“ priznanje je dobio Volonterski tim za provođenje zdravstvenih aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Volonterski tim provodi široki opseg zdravstvenih aktivnosti te djeluje pri Komisiji za zdravstveno-socijalne djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Tim broji ukupno 25 članova i zajedno su ostvarili 1.391 volonterski sat, pri čemu se 467 volonterskih sati odnosi na provedbu zdravstvenih djelatnosti. Način na koji ovaj predloženi tim osmišljava i realizira svoje aktivnosti osigurava održivost te rast i razvoj aktivnosti usmjerenih na zaštitu i promicanje zdravlja kao jedne od temeljnih zadaća Crvenog križa.
 
Priznanja volonterima uručio je izvršni predsjednik HCK Robert Markt, a nagrađeni su poručili da će i dalje nastaviti djelovati na dobrobit zajednica u kojima žive.