Volonteri Crvenog križa na spektakularnom otvorenju Europske prijestolnice kulture

03.02.2020.
Na svečanosti kojom je Rijeka proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine značajan dio zadataka odradilo je oko 400 volontera.
 
Iz Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije i gradskih društava Crvenog križa  Čabar, Delnice, Krk, Novi Vinodolski, Opatija i Rijeka sudjelovala su 82 volontera i zaposlenika.


 
Za pružanje prve pomoći bili su zaduženi članovi županijskog interventnog tima koji su uspješno odradili svoj dio zaduženja.
 
S obzirom na to da se svečani program odvijao u Riječkoj luci, o sigurnosti građana na tom području brinuli su se članovi interventnog  tima za spašavanje u otežanim uvjetima i koordinator Spasilačke službe života na vodi i ekološke zaštite priobalja za područje Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.


 
Ostali volonteri, zaposlenici, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice, učenici Medicinske škole iz Rijeke, studenti Fakulteta zdravstvenih studija, bili su uključeni u razne aktivnosti – od rada u sigurnosnom sustavu, usmjeravanja građana u predviđene zone za gledatelje, brigu o djeci, podjele obroka i logističke poslove.
 
Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije osigurali su potrebnu opremu za ovo mnogoljudno okupljanje.


 
Bila je ovo još jedna prilika da se javnosti ukaže na ulogu i važnost Hrvatskog Crvenog križa u zajednici.