Virtualno izdanje kampa mladih Atlantis 2020

24.07.2020.
Od 20. do 23. srpnja 2020. godine u organizaciji CCM-a (Center for the Cooperation at the Mediterranean) održan je Međunarodni kamp mladih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca s područja Mediterana - Atlantis 2020. Ove je godine Atlantis po prvi puta proveden virtualno pomoću online platforme za učenje Španjolskog Crvenog križa.

Mlade Hrvatskog Crvenog križa predstavljali su Leonarda Kolarić (GDCK Biograd na Moru), Mateja Miličević (GDCK Vrgorac), Laura Kanis (GDCK Našice) i Željko Bogdanović (GDCK Zagreb), a uz naše predstavnike na kampu je sudjelovao velik broj mladih iz drugih nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca s područja Mediterana.

"Hvala Centru za suradnju društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Meriteranu za nezaboravno iskustvo koje su pružili svim sudionicima virtualnog izdanja međunarodnog kampa Atlantis. Također sve pohvale za organizaciju i provedbu. Vjerujem kako je bio veliki izazov organizirati nešto takvo online. Moderatori i predavači su dali sve od sebe kako bi nam doživljaj bio što bolji. Govorili smo o mnogim zanimljivim i važnim temama današnjice, kao što su klimatske promjene, jednakost spolova te novi načini volontiranja i digitalno volontiranje. Dobili smo uvid u neke nove ideje i perspektive koje će nam zasigurno pomoći u našem budućem volonterskom djelovanju.” izjavila je sudionica Laura Kanis.



Na kampu je sudjelovala i Predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa, Iva Vrebac, koja je bila jedna od triju moderatora i predavača radionice na temu uključivanja mladih unutar Crvenog križa.

“S 40 mladih sudionika, predstavnika Nacionalnih društava s područja Mediterana, razgovarali smo o izazovima i poteškoćama uključivanja mladih u programe Crvenog križa, potencijalnim rješenjima i primjerima dobre prakse te svemu onome što rad s mladima donosi našim nacionalnim društvima”, navela je Iva Vrebac.

Virtualno izdanje kampa Atlantis svakako je jedno novo iskustvo za volontere Crvenog križa kojima je na inovativan način pružena mogućnost umrežavanja, razmjene iskustva i prije svega stvaranja novih prijateljstava.