Velika donacija Zagrebačke banke za socijalno ugrožene građane

30.04.2020.
Zaposlenici Zagrebačke banke, uz podršku Zaklade UniCredit, osigurali su 380 tisuća kuna donacije za Hrvatski Crveni križ namijenjene kupnji i distribuciji paketa hrane za socijalno ugrožene sugrađane i kućanstva, a njima se pridružila i Zagrebačka banka s dodatnih milijun kuna donacije.

Hrvatski Crveni križ kroz mrežu od 130 lokalnih društava pomaže više od 10 tisuća kućanstava diljem zemlje koja su socijalno ugrožena. Donacija zaposlenika, Zaklade UniCredit i Zagrebačke banke iskoristit će se za pripremu paketa hrane s osnovnim prehrambenim namirnicama, dostatnim za prehranu dviju osoba u razdoblju od dva tjedna.

„Solidarnost je jedna od najvećih vrijednosti svake zajednice, a osobito je važna u kriznim vremenima. Ponosni smo na solidarnost koju su pokazali naši zaposlenici koji su i sami donirali novac. Ove izvanredne okolnosti utječu na život baš svakoga od nas. Svi se suočavamo s problemima, ali je važno da ne zaboravimo na sugrađane kojima je najteže, na one koji su najranjiviji, koji su često marginalizirani. Hrvatski Crveni križ sa svojim zaposlenicima i volonterima radi jedan od najvažnijih poslova u ovom trenutku i pomaže upravo njima kako ne bi bili zaboravljeni i ostavljeni. “, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Hrvatski Crveni križ dio je sustava Civilne zaštite te redovito pomaže građanima u teškim trenutcima i nošenju s posljedicama prirodnih katastrofa kao što su poplave i potresi, ali isto tako svojim brojnim aktivnostima koje kontinuirano provodi brine o najranjivijim članovima društva.
“Zahvalni smo na ovoj velikoj donaciji Zagrebačke banke koja će biti usmjerena prema socijalno najugroženijim građanima. Nažalost, i prije krize se velik broj građana borio s teškim životnim okolnostima, a sada se zbog epidemije koronavirusa broj onih kojima je potrebna pomoć u hrani povećava.“, kazao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.