Važnost volontiranja: Hrvatski Crveni križ i Zagrebačka filharmonija posjetili Našice

15.02.2023.
Hrvatski Crveni križ u svojim nastojanjima da humanost i volonterstvo budu putokaz društvu u ovo vrijeme ispunjeno mnogim neizvjesnostima, nastoji kroz umjetnost upravo te ljudske vrijednosti staviti u središte interesa našega društva. 


 
Dora Pejačević, prije svega velika humanitarka i volonterka u Bolnici Crvenog križa u Našicama, ujedno velika hrvatska skladateljica i violinistica povod je za suradnju na produkciji predstave na temu Dore Pejačević. To je treći zajednički projekt Hrvatskog Crvenog križa i Zagrebačke filharmonije. Volontiranje, dječja prava, preventivni programi i razvoj solidarnosti i humanih vrijednosti samo su neke od tema koje su Hrvatski Crveni križ i Zagrebačku filharmoniju povezivale u prethodnim projektima.


 
U susret Festivalu Dore Pejačević koji će se održati od 1. do 5. ožujka 2023. godine u Zagrebu koji Zagrebačka filharmonija organizira povodom 100. obljetnice smrti Dore, Hrvatski Crveni križ u Grad naše volonterke Dore Pejačević, dovodi delegaciju Zagrebačke filharmonije.



U sklopu posjeta delegaciju je u prostorijama Grada Našica primio gradonačelnik Krešimir Kašuba, nakon čega su svi zajedno odali počast na grobu Dore Pejačević, a obišli su i rekonstrukciju dvorca obitelji Pejačević.



Program je završio predstavljanjem slikovnice Hrvatskog Crvenog križa naziva „Drvo dobrih djela“ „ u Dječjem vrtiću Zvončić Našice kako bi temu humanosti nastavili širiti krenuvši od najranije dobi.