Vaš dar za pravu stvar: Prikupljeno više od 12 tona hrane

05.11.2019.
Hrvatski Crveni križ –  gradska društva Crvenog križa u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland Hrvatska, od 7. do 13. listopada 2019. godine prikupljali su prehrambene artikle za građane u potrebi u Republici Hrvatskoj.

Tijekom sedam dana, prikupljeno je 12.590,22 kilograma osnovnih prehrambenih namirnica.
 
Prikupljali su se: sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, marmelada, riblje i mesne konzerve.

Namirnice su se prikupljale u košarama postavljenim u poslovnicama Kauflanda u Bjelovaru, Bujama, Čakovcu, Dugom Selu, Đakovu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Makarskoj, Novoj Gradiški, Osijeku, Poreču, Požegi, Rijeki, Samoboru, Sisku, Sinju, Slavonskom Brodu, Splitu, Trogiru, Šibeniku, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Virovitici, Varaždinu, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.

Hrvatski Crveni križ prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a ovo je samo još jedna od mnogobrojnih aktivnosti koju Crveni križ provodi kako bi prikupili neophodni prehrambeni artikli i svi ljudi podsjetili da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Zahvaljujemo svima na donacijama, kao i našem partneru Kauflandu Hrvatska koji je uz nas uvijek kada je to najpotrebnije.