Uskrsna čestitka Hrvatskog Crvenog križa

03.04.2021.
I ovaj Uskrs dočekujemo u okolnostima pandemije i posljedica potresa. Hrvatski Crveni križ već mjesecima neumorno radi na potresom pogođenom području. Od prvoga trenutka brinemo za ljude koji su izgubili domove, dijelimo im humanitarnu pomoć, osiguravamo psihosocijalnu podršku, a u posljednje vrijeme intenzivno radimo i na čišćenju bunara.

„Iza nas je ogroman posao. Ne bi ga bilo moguće odraditi da u redovima Hrvatskog Crvenog križa ne stoje divni i hrabri ljudi. Naši volonteri, zaposlenici, darivatelji krvi, donatori te brojni drugi građani koji na posredan ili neposredan način podržavaju naš rad, a samim time i stradale građane. Iako je mnogo toga napravljeno, puno nas posla još čeka, ali puni optimizma krećemo u nove izazove“, navodi Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dodaje kako prostora za nadu uvijek ima te da je Uskrs upravo najbolje vrijeme za podsjetiti na to: „Blagdan Uskrsa podsjeća nas da se uvijek moramo nadati, da je dobro najjača sila na svijetu i da svakodnevno zajedničkim snagama možemo činiti velika djela. S tim mislim svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!“