Uručene jubilarne zahvalnice veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj

18.12.2018.
Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa donio je odluku o dodjeli jubilarnih zahvalnica u povodu triju obljetnica koje Hrvatski Crveni križ (HCK) obilježava 2018. godine – 140 godina postojanja i djelovanja na teritoriju današnje Republike Hrvatske, 65. obljetnice dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od priznanja HCK kao samostalnog nacionalnog društva unutar Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.Jubilarne zahvalnice dodijeljene su i veleposlanstvima Japana, Republike Koreje i Švicarske Konfederacije.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt tijekom prosinca uručio je jubilarne zahvalnice veleposlanicima te im zahvalio na podršci i suradnji tijekom posljednjih godina.

Zahvalnicu za Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj preuzeo je veleposlanik Nj.E. g. Keiji Takiguchi, za Veleposlanstvo Republike Koreje u Republici Hrvatskoj zahvalnicu je preuzeo veleposlanik Nj.E. g. Won Sup Park, a za Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj zahvalnicu je preuzela veleposlanica Nj.E. gđa Emilija Georgieva.