Uručena godišnja volonterska priznanja Hrvatskog Crvenog križa

04.12.2020.
Hrvatski Crveni križ danas je uručio volonterska priznanja za 2019. godinu. Prigodan program održan je u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa u skladu s epidemiološkim mjerama, a prijenos dodjele uživo je bio emitiran na Facebook stranici Hrvatskog Crvenog križa. Priznanja su dodijeljena u kategorijama „Volonter/ka godine“ i „Volonterski tim godine“.



Volonterom 2019. godine proglašen je Filip Glavač koji volontira u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb. Filip je ostvario ukupno 339 volonterskih sati u 2019.godini, a bio je aktivno uključen u gotovo sve aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Sudjeluje u zdravstvenim i socijalnim programima, programima namijenjenima mladima, ali uključuje se i izvršavanje redovitih poslova GDCK Zagreb. Kao najveću Filipovu kvalitetu ističe se njegova predanost radu i doprinos Klubu mladih te velika spremnost na timski rad i dobru snalažljivost u individualnom radu.



Priznanje za Volonterski tim godine pripalo je Dramskoj sekciji kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Riječ je o volonterskom timu koji broji 13 članova, cilj mu je predstavama humanitarnog karaktera razveseliti djecu, ali ih i educirati o humanim vrednotama Crvenoga križa. Ovaj projekt GDCK Vinkovi provodi već 15 godina, a predstave su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta u vrtićima, osnovnim školama, ustanovama socijalne skrbi te zdravstvenim ustanovama.



U 2019. godini, u predbožićno vrijeme, u razdoblju od dva tjedna, ekipa mladih volontera predstavu pod nazivom „Čarolija Božića” izvela je 25 puta na 25 različitih lokacija. Volonterski tim prikupio čak 588 volonterskih sati tijekom 2019. godine. Zahvaljujući predstavama, mlade volontere prepoznala je i lokalna zajednica.


 
Čestitke i zahvale svim volonterima Crvenoga križa, a posebno nagrađenima, uputi su Robert Markt, izvršni predsjednik HCK, Branislav Tomić, ravnatelj GDCK Vinkovci i Petar Penava, ravnatelj GDCK Zagreb.
 
Ovdje možete pogledati dodjelu volonterskih priznanja.