Uručena donacija hrane i higijenskih potrepština za djecu do 4 godine

11.09.2018.
Hrvatski Crveni križ, P&G i Kaufland, drugu godinu zaredom, proveli su zajednički humanitarni projekt „Iz ljubavi prema djeci“.
 
Zahvaljujući inicijativi P&G i građanima koji su kupovali P&G-ove proizvode (Always, Pampers, Head&Shoulders, Pantene, Ariel, Jar, Lenor, Old Spice i Gillette) prikupljeno je ukupno 100.000 kuna namijenjenih pomaganju djece u potrebi.
 
Od navedenog iznosa osigurani su paketi hrane i higijene za ukupno 647 djece u dobi od 0 do 4 godine koja su korisnici zajamčene minimalne naknade, a žive na području Čakovca, Garešnice, Našica i Topuskog. Djeca su skupina stanovništva koja se nalazi u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a u zadnjih nekoliko godina taj broj se značajno povećao.


 
Roditelji koji su korisnici pomoći u Crvenom križu iskazali su potrebu upravo za paketima hrane i higijene.
                                                             
Ključni partner inicijative je tvrtka Kaufland, jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj koji je posebnu zahvalu uputio svim svojim kupcima na sudjelovanju i podršci ovom humanitarnom projektu: „Iznimno smo ponosni što se toliko kupaca odazvalo i uključilo, jer ovaj program pomoći ne bi bilo moguće realizirati bez njih“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.
 
Ambasadorica projekta, voditeljica i majka Marijana Batinić, također je kupovinom P&G proizvoda pomogla programu pomoći za djecu u potrebi: „Sretna sam što sam bila u mogućnosti pomoći, nezamislivo je da se u moderno doba borimo s pojavom siromaštva. Iz tog razloga, iznimno mi je zadovoljstvo bilo biti dijelom ove divne akcije. Hvala svima koji su sudjelovali“.


 
 „Drago mi je što smo imali priliku olakšati, i našim najmlađima učiniti ljepšima, prve godine života. Iznimno sam sretan što Hrvatski Crveni križ u suradnji s P&G-om i Kauflandom drugu godinu za redom pomaže djeci iz socijalno ugroženih obitelji i vjerujem da ćemo ovaj hvalevrijedni projekt nastaviti i u budućnosti“, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Ulazak u siromaštvo u ranoj fazi života može imati značajne negativne posljedice za postignuća djece u zrelijim godinama života, što ćemo ovakvim inicijativama i dalje nastojati prevenirati.