Uključite se u 49. humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“

07.10.2021.
U petak, 8. listopada 2021. godine diljem Hrvatske provest će se 49. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“. Riječ je o najstarijoj zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi.

Financijska sredstva prikupljat će se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Od prikupljenih sredstava nabavit će se humanitarna pomoć sukladno potrebama korisnika na terenu: hrana, higijena, peći na drva i ogrjev i slično.

Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima na kojima će gradska društva organizirati prikupljanje.
 
Osim navedenoga, u akciji „Solidarnost na djelu“, a u sklopu projekta „Vaš dar za pravu stvar“, prikupljaju se i osnovni prehrambeni proizvodi (sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve) u trgovinama Kauflanda u razdoblju od 4. do 10. listopada. Hrvatski Crveni križ i Kaufland akciju provode u Kaufland trgovinama u: Biogradu na Moru, Bjelovaru, Čakovcu, Dugom Selu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Makarskoj, Novoj Gradiški, Poreču, Požegi, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.
 
Uz osnovni cilj – prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Stoga, uključimo se i ovoga puta vođeni geslom naše akcije „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.