U zdravom tijelu, zdrav duh: U Kutini vježbali građani i tražitelji azila

18.09.2023.
Ovoga vikenda, u suradnji Hrvatskog Crvenog križa i Fitness kluba Pro Forma, na kutinskom Gradskom trgu održana je aktivnost pod nazivom „Fitness Shower. Aktivnost je namijenjena građanima grada Kutine, a trening je za cilj imao ukazati građanima na važnost svakodnevne tjelovježbe. Tako su građani imali mogućnost isprobati određene vježbe za razvoj kondicijskih i motoričkih sposobnosti za funkcionalno tijelo i zdrav organizam.



U organizaciji aktivnosti sudjelovali su i korisnici Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini s kojima Hrvatski Crveni križ svakodnevno provodi socijalne aktivnosti u Prihvatilištu. Tako su ovom prigodom sudjelovali korisnici koji dolaze iz Burundija i Turske, a u kutinskom Prihvatilištu borave već nekoliko mjeseci. Kroz višegodišnji rad Hrvatskog Crvenog križa s tražiteljima međunarodne zaštite, koristi se svaka prigoda kako bi se iste povezalo s članovima i aktivnostima u zajednici.



„Na svom putu prošao sam nekoliko zemalja, a svoj dom nisam vidio godinama. U Kutini sam pronašao svoj mir, tu su moji i sunarodnjaci, stoga sam zadovoljan. Vrlo rado sam se i ovog puta priključio aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa jer vidim da se trudite kako bi nas upoznali i zbližili s građanima što nam je jako pomaže i znači“, rekao je Abdillah iz Burundija.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.