U Zadru održan Zbor instruktora Službe spašavanja života na vodi

02.04.2023.
Tijekom vikenda u Zadru je održan Zbora instruktora Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa. Uz pregled prošlogodišnjih aktivnosti, instruktori su posebno razgovarali o nadolazećoj sezoni i radu spasioca koji imaju iznimno važnu ulogu na području sigurnosti u turizmu.



No, prije početka turističke sezone, diljem Hrvatske održavat će se tečajevi za osposobljavanje spasioca. „Svjedoci smo da je proteklih godina manji broj prijavljenih osoba za tečajeva što u konačnici rezultira manjim brojem spasioca na kupalištima. Moramo stoga svi zajedno uložiti dodatne napore kako bismo mlade i zdrave ljudi privukli ovoj vrijednoj zajednici“, poručila je Silvana Radovanović, voditeljica Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa.



Na Zboru instruktora razgovaralo se i o razvoju edukacija spasilačke službe kojima je cilj unaprijediti sve dijelove složenog spasilačkog posla.

Usto, izabrano je i novo vodstvo Zbora instruktora. Za predsjednika je izabran Darko Vrkljan, potpredsjednik je Ozren Pleše, a za tajnicu je izabrana Tanja Marinković.



Uz navedeno, na Zboru instruktora dogovorena su Pravila rada Zbora instruktora, te utvrđeni plan i program rada komisija Zbora instruktora.