U Splitu boravi 800 djece s potresom pogođenog područja

22.07.2022.
U sklopu projekta „Županija koja pomaže“ koji je nastao na temelju sporazuma između Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije, u Splitu do 24. srpnja boravi 800 djece iz potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.



Kako bi im boravak učinili ugodnim i korisnim, Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Split za njih organiziraju radionice „Nauči kodeks sigurnosti na vodi“. Ovo su iznimno vrijedne radionice koje djecu uče odgovornom ponašanju uz vodu i u vodi, ali i postupke spašavanja u slučaju nesreće.



„Jako nam se sviđa sve ovdje. Teta je govorila da ne smijemo u vodu vrući, da ne ulazimo ako ne znamo kolika je dubina, a nama je najzanimljivije bilo slušati o meduzama i vlasuljama i što trebamo raditi ako nas opeku“, ispričali su nam osnovnoškolci iz Siska.



Nakon teorijskog, ali interaktivnog dijela u kojemu su ovladavali važnim informacijama, mališani su uživali u odgovornom i pametnom kupanju na plaži Bene.



Ovakve aktivnosti iznimno su važne za djecu koja su se suočila s razornim potresom i njegovim posljedicama koje se i danas osjete, jer im obogaćuju svakodnevicu i pomažu im u izgradnji samopouzdanja.