U spektakularnom dočeku Dalićevih junaka, sudjelovao i Crveni križ

17.07.2018.
Više od pola milijuna ljudi slavilo je jučer u Zagrebu dolazak srebrne hrvatske nogometne reprezentacije. Vatrene su čekali i brojni volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa, a dio njih imao je i radni angažman. Točnije, zadatak tima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb bio je ispomoć hitnoj medicinskoj službi te podjela vode građanima.Naša ekipa sastavljena od 12 članova, dežurala je od 12 do 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu. Sudjelovali su u oko 365 intervencija, a zadatak im je bio pružanje prve pomoći te transport unesrećenih osoba do najbližeg vozila hitne medicinske službe.Kako pokazuju evidencije ekipe Crvenoga križa, pomoć je pružana osobama koje su kolabirale zbog nedostatka vode i hrane, osobama s lakšim uganućem zglobova, osoba s epileptičnim napadom te osobama koju su se nagutale dima od pirotehničkih sredstava.Veličanstvena proslava protekla je u mirnom i svečanom ozračju, a dobrobiti mnogobrojnih posjetitelja svojim su angažmanom pridonijele i ekipe Crvenoga križa.

Veselo i u Zelini


Osim u Zagrebu, veselo je bilo u i Zelini u kojoj je kasno sinoć dočekan reprezentativac Josip Pivarić. GDCK Sv. Ivan Zelina uručilo mu je majicu Crvenoga križa koju je potpisalo stotinu mališana. Riječ je o djeci koja su ih bodrila pjesmom uoči polufinalne utakmice.

Važno je znati prvu pomoć


Osim volontera i djelatnika Crvenoga križa koji su na dočeku vatrenih službeno bili angažirani, veliki broj crvenokrižaša pratio je doček naših dečki u privatnom aranžmanu. Unatoč tomu, mnogi od njih priskočili su u pomoć osobama kojima je pozlilo pa se znanje prve pomoći još jednom pokazalo iznimno korisnim. A koliko to znači ljudima, svjedoče i poruke ljude koje danas primamo…