U Slunju obilježeni Dan srca i Dan starijih osoba

28.09.2018.
U gradskom parku u Slunju zajedničkim snagama Crvenog križa Slunj, Doma zdravlja Slunj, Centra za socijalnu skrb Slunj, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj, Policijske postaje Slunj, Hrvatske gorske službe spašavanja Slunj te udrugama invalida rada i umirovljenika, obilježena su dva značajna datuma – Dan srca i Dan starijih osoba.

Crveni križ Slunj predstavio je aktivnosti Rekreativnog kutka Dodajmo život godinama - Nordijsko hodanje i vježbanje u dvorani, koje pridonosi očuvanju zdravlja, stvaranju energije i ljudske snage.

Dom zdravlja Slunj proveo je mjerenje šećera u krvi i tlaka te rizika od kardiovaskularnih bolesti.  Više od 60 ljudi provjerilo je svoje zdravstveno stanje.

Centar za socijalnu skrb Slunj predstavio je svoje programe za starije osobe i mogućnosti udomljavanja te pomoći u kući.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj i Policijska postaja Slunj upozoravali su na samozaštitu od požara i krađa, a HGSS Slunj je savjetovao kako postupiti u slučajevima elementarnih nepogoda.

Događaju je nazočio i gradonačelnik Slunja Jure Katić.