U Rijeci se održava ljetna škola za djecu iz Ukrajine

17.08.2023.
Uz potporu Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanje te Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u Hrvatskoj se održava ljetna škola za djecu ukrajinskih branitelja.
 
Ljetna škola se održava u Rijeci i trajat će do kraja ovoga mjeseca, a s mališanima rade volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.


 
Ljetna škola održava se u Domu Crvenog križa na Pećinama, a polazi je osamdesetak djece ukrajinskih branitelja koja u našoj zemlji borave u dvije grupe.
 
Tijekom desetodnevnog boravka u ljetnoj školi, djeci je organiziran zanimljiv i koristan program uz pomoću kojega će steći vještine korisne za život. Među njima i ona koja ih uči plivanju, kao i važnosti odgovornog ponašanja u vodi i uz vodu.


 
Usto, u školi se održavaju i radionice iz STEM područja i stranoga jezika te sportske aktivnosti u kojima djeca najčešće i najviše uživaju.


 
Za djecu su organizirani izleti na Krk i Gorski kotar, kao i upoznavanje grada Rijeke. Usto, održavaju se i radionice u OŠ Pećine i Domu Crvenoga križa u sklopu kojih se obrađuju brojne zanimljive teme prilagođene dobi djece koja pohađaju školu.


 
Učenici iz Ukrajine svakodnevno imaju organizirano i kupanje i sunčanje na riječkim plažama. I ljetna škola prilika je za izraziti solidarnost s ljudima, a osobito s najmlađima, koja žive na ratom zahvaćenom području.