U Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini provedena radionica „Osnove pružanja prve pomoći“

14.05.2024.
U povodu Tjedna Crvenoga križa, Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini proveo je radionicu pod nazivom „Osnove pružanja prve pomoći“.



Radionica je provedena u suradnji s gradskim društvima Crvenoga križa Kutina, Sisak i Petrinja te s Društvom Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije.



Sama radionica usmjerena je prema tražiteljima međunarodne zaštite svih dobnih skupina, ali i prema djelatnicima kako bi dodatno usvojila znanja i vještine u pružanju prve pomoći.



Kroz praktični rad, radionica je za cilj imala i potaknuti sve sudionike na solidarnost, humanost i osjećaj međusobnog pomaganja. Sudjelovanju na radionici razveselili su se i najmlađi za koje je također važno usvajanje određenih vještina koje onda mogu i dodatno usavršavati.



Hrvatski Crveni križ u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.