U Osijeku smo obilježili Međunarodni dan volontera

04.12.2022.
Hrvatski Crveni križ  ove je godine Međunarodni dan volontera obilježio u Osijeku u Muzeju Slavonije. Program je počeo predstavljanjem slikovnice „Drvo dobrih djela“ na kojemu su se okupila djeca s roditeljima, ali i volonteri Crvenoga križa. Slikovnicu je čitao poznati osječki mađioničar Saša Gerber koji je tom prigodom za djecu izveo i nekoliko čarolija. Slikovnica je namijenjena djeci, roditeljima i odgajateljima jer se djecu od najranije dobi treba učiti humanosti, solidarnosti i volontiranju.



„Slavimo sve volontere, ali smo željeli uključiti i djecu jer smatramo kako se od malih nogu treba učiti humanost, empatija i filantropija“, poručio je u Osijeku Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.



Istodobno ispred Muzeja Slavonije održao se Red Cross Caffe u sklopu kojega su svi zainteresirani građani uz kavu ili čaj mogli porazgovarati s volonterima Crvenoga križa o njihovu iskustvu volontiranja i načinima na kojima im je to obogatilo život.



U sklopu događanja u Muzeju Slavonije, održana je i dodjela priznanja volonterima u skladu s idejom Međunarodnog dana volontera kojom se skreće pozornost cijeloga svijeta na nesebičnost ljudi koji svoje slobodno vrijeme daju za dobrobit drugih. 



Volonterima su čestitke uputili predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Hrvatskog Crvenog križa. Domaćini događanja bili su predsjednik Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić, ravnatelj županijskog društva Goran Latković te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović. Događaju su nazočili i ravnatelj ODCK Darda Ivan Hodak, ravnatelj GDCK Donji Miholjac Ivan Petriševac, ravnatelj GDCK Beli Manastir Damir Mendler, ravnateljica GDCK Valpovo Sanja Habuda, ravnatelj GDCK Našice, Igor Feldi, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev i ravnateljica GDCK Donja Stubica Maja Rešetar Pavrlišak.




Prigodno događanje u Osijeku bila je prilika da se svi zajedno podsjetimo na veliki doprinos volontera dobrobiti društva u kojemu živimo te da im odamo dužnu počast za sve što rade.