U Orahovici održan sastanak ravnatelja društava Crvenog križa

19.02.2018.
U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici održan je redoviti godišnji sastanak ravnatelja društava Crvenog križa.

Tijekom dvodnevnog sastanka razgovaralo se o aktualnim temama vezanim uz aktivnosti Crvenog križa.

Sastanak je otvorio izvršni predsjednik Robert Markt pozdravivši okupljene ravnatelje i zahvalivši na kontinuiranom predanom radu koji poduzimaju u svojim društvima. U uvodnom je govoru posebno naglasio dvije značajne obljetnice koje obilježavamo ove godine – 140 godina Hrvatskog Crvenog križa i 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj u organizaciji Crvenog križa. „Prošla nam je godina dala mnogo razloga za ponos. Jedan je od njih povećanje broja žena koje daju krv. U ovoj ćemo godini posebnu pažnju posvetiti upravo toj temi i unapređenju dobrovoljnog davanja krvi“, kazao je.

Okupljenima se obratio i predsjednik HCK dr. Josip Jelić koji je naglasio važnost redovitih okupljanja ravnatelja koji su prilika za dijalog, no i međusobno osnaživanje i podršku.

Na interaktivnim radionicama sudionici su obrađivali teme eksterne i interne komunikacije kao alata bitnih za međusobno, i umrežavanje s javnostima, te posljedično uspješnije djelovanje, a posebna je pozornost posvećena temi doniranja hrane i uvijek aktualnoj temi djelovanja HCK u kriznim situacijama.

I ove godine sastanak se pokazao kao prilika za osmišljavanje novih ideja za društveno korisne projekte i inovacije koji su pred Hrvatskim Crvenim križem i društvima na području Hrvatske.