U Novom Vinodolskom održan kamp „Junior spasioc“

17.07.2023.
Kamp Junior spasioc u organizaciji  Društva Crvenog kriza Primorsko-goranske županije proteklih nekoliko godina odvija se u Domu Crvenog križa Villa Rustica u Novom Vinodolskom. Crveni križ Primorsko-goranske županije tradicionalno tijekom školske godine provodi program tečajeva Junior spasioc, a u školskoj 2022./2023. ovom važnom projektu pridružila su se i još neka županijska i gradska društva Crvenog križa diljem Hrvatske.



Junior spasioc dio je programa za učenike viših razreda osnovnih škola u sklopu programa Sigurnosti na vodi Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa. Najbolji polaznici programa Junior spasioc ove su godine došli iz Rijeke, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Topuskog, Zadra, Vodica i Koprivnice. Na kampu u trajanju od 6 dana, osim ponavljanja stečenog znanja, djeca usvajaju nova znanja na radionicama i predavanjima zdravstvenog, socijalnog i ekološkog karaktera.



Slobodno vrijeme polaznici kampa provode u organiziranim sportskim aktivnostima te zabavi uz puno glazbe i plesa. Svake godine na kampovima naši Juniori druže se s djecom koja su na ljetovanju u Domu Crvenog križa, a ove godine s nama su prostor, vrijeme i zabavu dijelila djeca iz Kraljevca, ZZTK Zagreb, Crvenog križa Buzet te kampa Mladih Crvenog križa Primorsko-goranske županije.