U Našicama otkrivena kapljica krvi i ploča zahvale darivateljima krvi

20.02.2024.
Na Svjetski dan bolesnika ispred našičke bolnice otkrivena je spomen ploča posvećena dobrovoljnim darivateljima krvi kao izraz zahvalnosti za nesebičan doprinos u spašavanju života. Ploču zahvale koja je zapravo kapljica,  prigodno je otkrila darivateljica Zdenka Rigo koja je krv darovala čak 105! Ona je darovala najviše doza krvi u kategoriji žena na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Našice.



Otkrivanju ploče nazočili su našički gradonačelnik Krešimir Kašuba, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko - baranjske županije Goran Latković, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi i predsjednica društva Zdenka Vukomanović, kao i predstavnici bolnice te članovi našičkog Crvenog križa.

Ploča je znak zahvale dosadašnjim dobrovoljnim darivateljima krvi, a usto je i poticaj ljudima da se i sami odluče na darivanje krvi.



Gradsko društvo Crvenog križa Našice od prve organizirane akcije darivanja krvi, promotor je dobrovoljnog darivanja krvi kao dio onog najvrjednijeg što čovjek može dati drugom čovjeku, a to je život.