U Bizovcu održana vježba spašavanja života iz vode u otežanim uvjetima

09.06.2020.
Na poziv Ravnateljstva civilne zaštite- Područnog ureda civilne zaštite Osijek, pripadnici specijalističkog interventnog  tima za spašavanje života iz vode u otežanim uvjetima Hrvatskog Crvenog križa GDCK Osijek uvježbavali su postupke spašavanja na vodi s djelatnicima Područnog ureda civilne zaštite Osijek i članovima Državne interventne postrojbe civilne zaštite. Uvježbavanje je održano u Centru za obuku civilne zaštite u Bizovcu. Nakon vježbe izvršen je pregled opreme.

Ovo je samo prva u nizu planiranih budućih vježbi, a sve s ciljem boljeg operativnog djelovanja, koordinacije i učinkovitosti provedbe akcija traganja i spašavanja na rijekama i jezerima.

Također je održana edukacija iz radiokomunikacije i korištenja radiokomunikacijske opreme Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Ovakve aktivnosti nastavit će se jednom mjesečno uz razmjenu znanja i iskustava iz prve pomoći, orijentacije u prostoru uz sofisticiranu opremu, preživljavanje i slično.

Cilj nam je uspostava suradnje Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa prilikom provedbe akcija traganja i spašavanja na rijekama i jezerima u Republici Hrvatskoj, shodno tome uključivanje Hrvatskog Crvenog križa u sustav 112.