Tvrtka Henkel donirala proizvode za stare, nemoćne i stradale u potresu

30.04.2020.
Tvrtka Henkel je, u sklopu svog programa solidarnosti i pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa, donirala proizvode iz svog portfelja kao što su Persil, Silan, Fa, Schauma, Gliss i drugi u vrijednosti 1.978.000,00 kuna. Donacija su predali Hrvatskom Crvenom križu i Caritasu, a namijenjena je starijim i nemoćnim osobama pogođenim situacijom vezanom uz koronavirus te za pomoć osobama pogođenima potresom koji trenutačno borave u Studentskom domu Cvjetno naselje.

"Iznimno sam ponosan što u ime kompanije Henkel mogu predati donaciju naših proizvoda namijenjenu građanima koji su se našli posebno pogođenim nedavnim zbivanjima. Zahvalni smo organizacijama poput Caritasa i Crvenog križa koji zahvaljujući velikoj mreži volontera pomažu osobama slabijeg imovinskog stanja ili osobama koje su nakon potresa iselile iz svojih domova i nadamo se da će im ova donacija bar malo olakšati svakodnevni život", izjavio je prilikom predaje donacije Marko Mintas, prokurist i komercijalni direktor za Hrvatsku i Sloveniju.

"Hrvatski Crveni križ zahvaljuje Henkelu na ovoj velikodušnoj donaciji. Raduje nas što će njihovi proizvoditi razveseliti one u teškim životnim okolnostima koje su dodatno otežane epidemijom koronavirusa, ali i nedavnim potresom. Zahvalni smo što je Hrvatski Crveni križ prepoznat kao pouzdan partner, onaj koji u ovim izazovnim vremenima diljem Hrvatske brine o najpotrebitijima", istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.