Tražitelji međunarodne zaštite sudjelovali na kutinskoj manifestaciji Ljetna razbibriga

15.07.2021.
Nakon godinu dana stanke zbog koronavirusa, korisnici Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite Kutina ponovno sudjeluju u aktivnostima lokalne zajednice. Zajedno s ostalim udrugama, danas su sudjelovali u kutinskoj manifestaciji Ljetna razbibriga.



U Parku kestenova postavili su štand na kojemu su provodili radionicu pod nazivom „Kako se na vašem jeziku kaže..?. Uz pomoć prevoditelja, djeca tražitelji međunarodne zajednice i djeca iz lokalne zajednice međusobno su se podučavali svojim jezicima. Učili su pisati, govoriti i međusobno su si slali poruke.

Usto, na kutinskom Trgu dr. Franje Tuđmana otvorena je jedna od prvih kućica za knjige. Riječ je o projektu kojim Knjižnica i čitaonica Kutina potiče na čitanje građane koji nisu članovi knjižnica.



U želji da se građanima ponudi i egzotičnija literatura poput Harryja Pottera na arapskom, perzijskom i engleskom jeziku, u projekt se uključio i Hrvatski Crveni križ zajedno s tražiteljima međunarodne zaštite. Prve reakcije građana iznimno su pozitivne, a i ovaj projekt dobar je pokazatelj kako se mogu kvalitetno povezati domaće stanovništvu i tražitelji međunarodne zajednice.