Tražitelji međunarodne zaštite na manifestaciji „Ljetna razbibriga“

10.07.2019.
U Kutini se osmu godinu za redom održava manifestacija pod imenom „Ljetna razbibriga“  pod vodstvom Koordinacijskog odbora Kutina – grad prijatelj djece namijenjena raznim udrugama  i organizacijama koje provode radionice u gradu.

Cilj manifestacije je organizirano provođenje kreativnih aktivnosti s djecom predškolske i školske dobi u vrijeme ljetnih školskih praznika kako bi stvarali lijepe uspomene.

Korisnici Prihvatilišta za tražitelje azila u Kutini i ove godine su sudjelovali na  „Ljetnoj razbibrizi"„ gdje se sedmeročlana obitelj iz Sirije predstavila građanima kroz tradicionalni glazbeni nastup, ples i narodnu nošnju.Gradonačelnik grada Kutine svojim dolaskom podržao je manifestaciju te se upoznao s obitelji iz Sirije i pohvalio njihov nastup.

Posjetitelji su imali priliku i mogućnost upoznati tražitelje međunarodne zaštite, postaviti  im pitanja, slušati arapsku glazbu i uključiti se u tradicionalni arapski ples.

Tražitelji međunarodne zaštite izrazili su zahvalnost djelatnicima Hrvatskog Crvenog križa koji su im omogućili  sudjelovanje, a rezultat toga je veća motiviranost korisnika da se tijekom boravka u Prihvatilištu uključuju u razne aktivnosti što olakšava proces integracije.

Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.