Tražitelji azila bodrili Lokosice na utakmicama EHF Challenge kupa

03.02.2020.
Nakon zimske stanke nastavljaju se sportska natjecanja u Zagrebu te su tako tražitelji međunarodne zaštite iz Prihvatilišta u Zagrebu na poziv ženskog rukometnog kluba Lokomotive bodrili Lokosice na dvije utakmica EHF Challenge kupa u Zagrebu.

Natjecanje je ovo koje su rukometašice Lokomotive osvojile u sezoni 2016./2017., a da to nije bila slučajnost pokazale su i u dvije utakmice ovogodišnjeg kupa pobijedivši portugalski @SIR 1° de Maio.





Tražitelji su dva dana uživali u rukometu i lijepim potezima kojih nije nedostajalo, a sjajnu igru rukometašice Lokomotive okrunile su uvjerljivim pobjedama ispred domaće publike u Sportskoj dvorani Doma sportova.

„Uživao sam u zabavnom i dinamičnom rukometu. Hvala Hrvatskom Crvenom križu na ugodno provedenoj subotnjoj večeri“,  prokomentirao je Mohhamad koji sudjeluje u provedbi socijalnih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa u Prihvatilištu. Ova mu je utakmica bila svojevrsna nagrada za trud i zalaganje koje pokazuje u želji da se što bolje integrira u hrvatsko društvo.



Kako bi ovaj sportski događaj bio ovjekovječen pobrinuli su se organizatori koji su organizirali zajedničko slikanje tražitelja i rukometašica.

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje RK Lokomotivi na organizaciji posjeta rukometnim utakmicama,  prepoznavanju rada i truda Hrvatskog Crvenog križa i podršci tražiteljima međunarodne zaštite.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.