Tjedan Crvenoga križa: U Zagrebu predstavljene publikacije Hrvatskog Crvenog križa

11.05.2022.
Hrvatski Crveni križ već dugi niz godina izdaje brojne publikacije poput priručnika za prvu pomoć, odgoja za humanost i edukativnih slikovnica za djecu. U želji da se ti sadržaji više približe građanima, a posebno djeci, Hrvatski Crveni križ u Tjednu Crvenoga križa organizira je prigodno druženje s građanima.



Druženje, odnosno promocija navedenih publikacija održana je sinoć u prostoru knjižare Hoću knjigu Megastore u Bogovićevoj ulici. Promociji su nazočila većinom djeca s roditeljima pa je i razgovor bio prilagođen njima, a i sami su imali svoje komentare na cjelokupnu situaciju u društvu.



O publikacijama Crvenoga križa govorili su izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, voditeljica Službe za mlade i volontere Ivana Zadražil, psihologinja Marija Juzbašić, a okruglim stolom moderirala je glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.



Najmlađi su posebno iskazali interes za Medu Juricu i njegove dogodovštine koje u sebi nose brojne pouke te djecu pripremaju za odgovorno, humano i solidarno ponašanje. Publikacije Hrvatskog Crvenog križa možete pogledati na ovoj poveznici.