Tjedan Crvenog križa - od 8. do 15. svibnja

05.05.2023.
Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega onoga što Crveni križ radi.
 
Uoči početka samoga Tjedna Crvenog križa, Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec organizira događanje kojim ćemo obilježiti početak našeg Tjedna te proslaviti Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja.
 
U nedjelju, 7. svibnja u Centru za pružanje socijalnih usluga u zajednici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec organiziramo zajedničko druženje s korisnicima uz nedjeljni ručak koji će zajednički pripremiti volonteri i korisnici programa Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec i raseljene osobe iz Ukrajine koje trenutno žive na području Vrbovca. U vremenu podjela i razjedinjavanja želimo poslati poruku zajedništva i tolerancije uz moto ovogodišnjeg Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – „Sve što radimo, radimo od srca“.
 
U godini u kojoj Hrvatski Crveni križ obilježava 145 godina postojanja i djelovanja na teritoriju današnje Republike Hrvatske, Tjedan Crvenog križa obilježit ćemo različitim aktivnostima i događanjima u cijeloj Republici Hrvatskoj u razdoblju od 8. do 15. svibnja od kojih ističemo sljedeće:
  • u subotu, 13. svibnja u Zagrebu će se održati 24. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje organiziramo zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb;
  • u subotu, 13. svibnja u Zagrebu će biti uručena priznanja za volontera i volonterski tim godine, kao i posebno volontersko priznanje;
  • tijekom cijelog tjedna u prodavaonicama Kauflanda prikupljat će se prehrambeni artikli u košarama koje su postavljene u trgovinama u: Biogradu na Moru, Bjelovaru, Čakovcu, Dugom Selu, Đakovu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Novoj Gradiški, Osijeku, Poreču, Požegi, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sisku, Sinju, Slavonskom Brodu, Splitu, Trogiru, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici, Varaždinu, Vukovaru, Zaboku, Zadru i Zaprešiću. Kao i svaki puta dosad, prikupljat će se namirnice koje sadrži paket hrane „Vaš dar za pravu stvar“ - sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve.