Tjedan cjeloživotnog učenja u Novskoj

05.10.2018.
Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu Nacionalnog programa „12. Tjedan cjeloživotnog učenja“, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj.
Sudionici su bili učenici, institucije i udruge, a posjetiteljima su pokazana znanja i vještine kojima se bave.Gradsko društvo Crvenog križa Novska uključuje se u ovaj program svake godine, a ove godine naglasak je stavljen na edukacije iz prve pomoći za sve dobne skupine, edukacija za dobrovoljno darivanje krvi, a još uvijek prisutna minska opasnost zahtijeva i edukaciju o pravilnom ponašanju u minski sumnjivim područjima.Značajnu ulogu u radu Gradskog društva Crvenog križa Novska imaju volonteri Crvenog križa, koji su neizostavni dio Pokreta Crvenog križa, a njihovo omasovljavanje jedan je od preduvjeta dobrog funkcioniranja Crvenog križa.

Volonteri su u ovoj prigodi pokazivali svim zainteresiranim posjetiteljima osnove prve pomoći, te su dijelili edukativne materijale na temu dobrovoljnog darivanja krvi, prve pomoći i opasnosti od mina, kao i balone i naljepnice sa znakom Crvenog križa.